MEBBİS'te Öğretmenlerin Ek Göstergeleri Değiştirildi

MEBBİS'te Öğretmenlerin Ek Göstergeleri Değiştirildi

Kanun değişikliği sebebiyle öğretmenlerin yeni ek gösterge puanları MEBBİS'e yansıtıldı.

  Önce Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda değiştirilen ve daha sonra 5 Temmuz 2022 Salı Günü çıkarılan Resmi Gazete'de DEVLET MEMURLARI KANUNU İLE BAZI KANUNLARDA VE 375 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMEDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN(Kanun No: 7417) ile güncellenen öğretmenlerin derecelerine göre yeni ek gösterge puanları MEBBİS'e işlendi.

 Buna göre 8. dereceden 1. dereceye kadar tüm kadrolu öğretmenlerin ek gösterge puanları artırıldı. Sözleşmeli istihdam tipi nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarında 9. derecede şu an için kadrolu öğretmen bulunmuyor. Dolayısıyla kadrolu öğretmenlerin tamamının ek göstergeleri değişmiş oldu. Sözleşmeli personele kadro çalışması sonrasında kadroya geçecek sözleşmeli öğretmenler 3 yıllık hizmet süresini tamamlayamayacağı için ve bu öğretmenler 9. derecede bulunacağı için bu öğretmenlerin ek gösterge puanları 0 olacak.

 Yeni düzenlemeye göre 9. derecede bulunan/bulunacak öğretmenlerin yeni ek gösterge puanı değiştirilmeyerek 0 oldu. 8. derecedeki öğretmenlerin ek gösterge puanı 450'den 1400'e, 7. derecedeki öğretmenlerin ek gösterge puanı 500'den 1500'e, 6. derecede bulunan öğretmenlerin ek gösterge puanı 800'den 1600'e yükseltildi. 5. derecedeki öğretmenlerin ek gösterge puanı 900'den 1700'e, 4. derecedeki öğretmenlerin ek gösterge puanı 1100'den 1800'e yükseldi. 3. derece için 1600 olan ek gösterge puanı 2100'e çıkarıldı.

  Birinci derecede bulunan öğretmenlerin ek gösterge puanı ise 3000'den 3600'e, 2. derecedeki öğretmenlerin ek gösterge puanı ise 2200'den 3000'e yükseltildi. Ek gösterge puanları Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yayınladığı e-bordroda görüntülenebilmektedir.

 Öte yandan yeni puanlar öğretmenlerin MEBBİS'ine işlendi. Öğretmenler MEBBİS'e giriş yaparak Kişisel Bilgiler Modülü'nde yer alan Kadro Kaydı sekmesinden yeni ek gösterge puanlarını görüntüleyebilmektedirler.

 OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.