Ek Gösterge Herkese Verilecekse Neden Öğretmenlere Söz Verildi?

2018 yılında öğretmenlerin de aralarında bulunduğu 4 meslek grubuna verilen 3600 ek gösterge sözü önemini yitirmedi mi?

MEB ÖĞRETMEN 21.03.2022, 19:16
Ek Gösterge Herkese Verilecekse Neden Öğretmenlere Söz Verildi?

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2018 yılında genel seçimlerden önce öğretmen, polis, hemşire ve din görevlilerine 3600 ek gösterge verileceğinin sözünü vermişti. Aradan geçen 4 yılda çeşitli zamanlarda dillendirilmiş olsa da Covid-19 salgını ve ekonomik dalgalanmalar sebebiyle bir türlü hayata geçirilemedi.

 6. Dönem Toplu Sözleşme ile ilk somut adım yekili sendika Memur Sendikaları Konfederasyonu(Memur-Sen) ile Kamu İşveren Heyeti adına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında atılmıştı. Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in de katılımları ile ek gösterge hususunda 2 toplantı gerçekleştirildi ve son toplantının mayıs ayında yapılmasının ardından konunun TBMM gündemine geleceği açıklandı.

 Memur Sen ve Çalışma Bakanlığı kanadından 3600 ek gösterge hususunda tüm kamu personeli için çalışıldığını ve artık 3600 ek gösterge yerine ek gösterge ifadesinin kullanıldığı dikkat çekmektedir. Özellikle 4 meslek grubu için sözü verilen ek gösterge hususunun şube müdürleri, mülki idare amirleri, genel müdürler, daire başkanları gibi üst düzey unvanlara doğru bir ivme kazanması verilen sözün ne kadar geçerli olacağıyla ilgili tartışma yaratmaktadır.

 Kamu personelinin büyük bir kısmını kapsayacak ek gösterge düzenlemesi yapılacaksa neden 4 meslek grubuna yapılacağı açıklandı? Ek gösterge düzenlemesinin odağında neden üst düzey bürokratlar yer aldı? Öğretmen, polis, hemşire ve din görevlilerine verilen söz kapsamında ayrıca bir pozitif iyileştirme yapılmayacaksa neden söz verildi?

 Ayrıca, öğretmenlere 3600 ek gösterge düzenlemesi yasalaştığında 2022 yılı verilerine göre fiilen görevde olan öğretmenlerin maaşları yaklaşık 200 lira, emekli olan öğretmenlerin maaşları yaklaşık bin 100 lira ve emekli olacak öğretmenlerin emekli ikramiyeleri yaklaşık 30 bin lira artmış olacak. En önemli soru şu: 3600 ek gösterge yasalaştığında öğretmenlere yapılacak iyileştirme ile öğretmenlerin alım güçleri 2018 yılından daha mı fazla olacak?

 Öğretmenlerin maaşlarını her zam döneminde fazla gösteren medya gruplarının 4 yıldır temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp öne sürdüğü 3600 ek gösterge meselesi yeteri kadar sulandırılmıştır. Öğretmenler, kendilerine verilen sözün bir an önce tutulmasını ve maaşlarının ayrı bir şekilde acilen iyileştirilmesini beklemektedir.

 OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

Yorumlar (2)
Adalet ve kalkınma 2 yıl önce
Şube müdürü derse girmiyor oturduğu yerden ders anlatmaktan hatap olan öğretmenfen fazla değil eksik almalı
Kemal unlu 2 yıl önce
Herkese ek gösterge düzenlemesi yaptıktan sonra öğretmenlerin diğer kamu görevlilerine göre geri kalmış alım gucunde bir iyileşme yapmış olmuyorlar ki. Bu dünyada adalet yok onu anladık artık. Hakkımızı öbür dünyada alırız artık.
Günün Anketi Tümü
2024 yaz döneminde tayin isteyecek misiniz?