Temmuz Ayı Zam Oranı Netleşiyor

Temmuz Ayı Zam Oranı Netleşiyor

2022 yılı temmuz dönemi öğretmenlerin maaş ve ek ders ücreti ne kadar zamlanacak, enflasyon farkı ne olacak?

 6. Dönem Toplu Sözleşme, memur ve memur emeklisi için büyük bir yıkım olurken TÜİK'e göre %60'ı aşan yıllık enflasyonla birlikte öğretmenlerin maaş ve ek ders ücretlerinin temmuz ayında ne kadar artacağı merak edilmektedir.

 2022 yılının Ocak, Şubat ve Mart ayıları için enflasyon verileri açıklanmış, 3 aylık kümülatif enflasyon %22,80 olarak ölçülmüştü. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre aylık enflasyon nisan ayında %4,23 mayıs ayında %2,86 ve haziran ayında %2,25 olarak beklenmektedir.

  TÜİK verileri ve Merkez Bankası anketlerine göre 2022 yılı temmuz ayında enflasyon farkı yaklaşık olarak %27,11 olacaktır. 6. Dönem Toplu Sözleşme gereği 2022 yılı ikinci altı ayda %7 oranındaki zam ile birlikte öğretmenlerin maaş ve ek ders ücretleri yaklaşık olarak %34,11 oranında artacaktır. Nihai veriler, TÜİK'in açıklamasıyla netleşecektir.

 Verilecek zamla birlikte 2022 yılı ocak ayında refah payı adı altında verilen %2,5 ilave zammın temmuz ayında tekrar verileceği Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından açıklanmıştı. Refah payının oranı bilinmese de %2-4 aralığında olacağı tahmin edilirken öğretmenlerin temmuzda alacağı toplam zam %40 bandına yakın olacaktır.

 Buna göre yaklaşık verilerle 2022 yılı temmuz zammı, enflasyon farkı ve refah payı ile birlikte en düşük öğretmen maaşı 9 bin 450 lira, brüt ek ders ücreti ise 46,21 lira olacaktır.

OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.