Öğretmenlerin 2023 Ocak-Haziran Dönemi MEB Sınav Görevli Ücretleri

Öğretmenlerin 2023 Ocak-Haziran Dönemi MEB Sınav Görevli Ücretleri

%30 zam ile öğretmenlerin MEB 2023 Ocak-Haziran dönemi vergi dilimlerine ve göreve göre sınav görevli ücretleri kesinleşti.

 TÜİK'in Aralık ayı enflasyonunu açıklamasının ardından memur ve memur emeklilerine yapılacak artış %16,48'den önce %25'e sonra %30'a yükseltimişti. %13,52 oranındaki refah payı ile öğretmenlerin sınav görevli ücretleri de %30 oranında artırıldı.

 Öğretmenlere 2023 yılı Ocak-Haziran döneminde ödenecek bina sınav sorumlusu, bina sınav komisyon başkanı, bina sınav komisyon üyesi, salon başkanı, cezaevi salon başkanı, gözetmen, cezaevi gözetmen, yedek gözetmen, yardımcı engelli gözetmen, e-sınav uygulama izleme sorumlusu, e-sınav salon başkanı ve e-sınav gözetmen ücretleri de belli oldu.

 Milli Eğitim Bakanlığı'nın gerçekleştireceği sınavlarda öğretmenlere ödenecek ücretler vergi kesintileriyle şöyle gerçekleşecek:

 

 Yapılacak ödemeler 2023 yılı Haziran ayı sonuna kadar geçerlidir. Temmuz zammıyla birlikte miktarlar artacaktır. Sınav görevlilerine ödenecek ücretler ayrı ayrı veya ek ders ücretiyle birleştirilerek ödenebilecektir.

 Tabloda da görüleceği üzere görevli öğretmenlere 375 lira 96 kuruş ile 730 lira 68 kuruş arasında görev ve vergi dilimlerine göre net ödeme gerçekleştirilecektir. 

 OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.