Merkez Bankası Anketine Göre Memura Verilen %7 Zam Eylül Bitmeden Eriyecek

Merkez Bankası Anketine Göre Memura Verilen %7 Zam Eylül Bitmeden Eriyecek

Merkez Bankası'nın anketi enflasyon artışının süreceğine ve 2023 yılı Ocak ayında öğretmen ve öğretmen emeklilerine tekrar enflasyon farkı oranında artış yapılacağı yönünde güçlü sinyaller veriyor.

 Merkez Bankası 2022 Temmuz Piyasa Katılımcıları Anketi'ni kamuoyu ile paylaştı. Anket sonuçları, enflasyonun artarak devam edeceğine işaret etmekte olup memur ve memur emeklilerine 2023 yılı Ocak ayında tekrar enflasyon farkı oranında zammı da gündeme getirdi.

 Bilindiği üzere 6. Dönem Toplu Sözleşme gereği öğretmen ve öğretmen emeklilerine 2023 Ocak döneminde %8 ve enflasyon farkı oranında zam yapılacak. Ocak ayında yapılacak zam seçimden önceki son zam olacak.

 Piyasa Katılımcıları Anketine göre enflasyon Temmuz'da %3,40, Ağustos'ta %2,88 ve Eylül'de %3,31 oranında artacak. 2022 yılı Temmuz ayında ise kamu personeline %7 ve enflasyon farkı oranında yani %41,69 oranında iyileştirme yapılmıştır. Merkez Bankası'nın anketine göre sadece 3 aydaki kümülatif enflasyon %9,89'a ulaşarak tekrar enflasyon farkı oranına yakın bir zammı gündeme getirecek. Kesin veriler TÜİK'in açıklayacağı enflasyon verileri ile belli olacak.

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçtiğimiz ay memurlara enflasyonun üzerinde bir iyileştirme yapılacağını açıklamış, Temmuz ayında bu açıklama doğrultusunda seyyanen veya ilave bir zam yapılmamıştı.

 Öğretmenler, 2023 yılı Ocak ayında %7'nin üzerinde gerçekleşen enflasyon farkı ve %8 oranındaki zammı alacak. Dolayısıyla enflasyon farkı %10 olarak gerçekleşirse maaşlar %18 oranında artacak. Yıl sonuna kadar aylık enflasyon %3-4 bandında artmaya devam ederse Ocak zammı da yaklaşık %28 oranında olacak.

 2023 yılı Ocak ayı zammı genel seçimlerden önceki son zam dönemi olduğu için ilave bir refah payı veya seyyanen zam konusununda gündeme gelebileceği tahmin edilmektedir.

OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.