Kar Tatillerinde Hafta İçi ve Hafta Sonu Hangi Ek Dersler Ödenir, Hangileri Ödenmez?

Kar Tatillerinde Hafta İçi ve Hafta Sonu Hangi Ek Dersler Ödenir, Hangileri Ödenmez?

Milli Eğitim Bakanlığı, kar tatillerinde DYK, İYEP, Destek Eğitim Odası, Egzersiz(ders dışı etkinlik), Evde Eğitim ve Nöbet ücretleri ödenir mi?

 Bilindiği gibi ülkemizin bir kısmını veya genelini etkisi altına alan kar yağışı başta olmak üzere olumsuz hava koşulları sebebiyle birçok il ve ilçede okullar için tatil kararı alınıyor. Kar tatillerinde öğretmenlere hangi ek ders ücretlerinin ödeneceği ve hangilerinin ödenmeyeceği hususunda zaman zaman mevzuat değişiyor. Bu noktada okul idareleri de ödeme yapılıp yapılmayacağı hususunda kararsız kalabiliyor.

  Milli Eğitim Bakanlığı'nın güncel resmi yazıları olan;

 -1971049 sayılı Ek Ders Ücreti konulu ve 26.01.2017 tarihli İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü'nün(Destekleme ve Yetiştirme Kursları),

 -2415326 sayılı ve Ek Ders Ücreti konulu ve 05.02.2019 tarihli Personel Genel Müdürlüğü'nün(İlkokullarda Yetiştirme Programı, Destek Eğitim Odası),

 -750901 sayılı ve Ek Ders Ücreti konulu ve 11.01.2019 tarihli Personel Genel Müdürlüğü'nün(Egzersiz, Nöbet Görevi)

-3743903 sayılı ve Ek Ders Ücreti konulu ve 20.02.2020 tarihli Personel Genel Müdürlüğü'nün(Hafta Sonu Ek Ders Ücreti) sayılı yazılarına göre değerlendirme yapılmıştır.

   MEB'in resmi yazılarına göre olumsuz hava koşulları sebebiyle eğitim öğretime ara verildiğinde(kar tatillerinde) hafta içi öğretmenlerin ve idarecilerin üzerinde bulunan ve ders programından kaynaklı ek ders ücretleri ödemesi yapılır. Bunların dışında yine hafta içi Destekleme ve Yetiştirme Kursları(DYK), İlkokullarda Yetiştirme Programı(İYEP), Destek Eğitim Odası, Evde Eğitim, işletmelerde mesleki eğitim ücreti ve bölüm atölye ve laboratuvar şeflik ücretleri ödenir. Hafta içi egzersiz(ders dışı etkinlik) ve nöbet görevinden kaynaklı ek ders ücretleri ödenmez.

   Kar tatillerinde cumartesi ve pazar günleri(hafta sonu) Destekleme ve Yetiştirme Kursu(DYK), İlkokullarda Yetiştirme Programı(İYEP), Destek Eğitim Odası, Evde Eğitim ve Egzersizler için ek ders ödemesi yapılmayacaktır.

  Kısaca özetlemek gerekirse; kar tatillerinde hafta içi egzersiz ve nöbet görevi hariç tüm ek ders ödemeleri yapılır, hafta sonu ise hiç bir ek ders ödemesi yapılmaz. 

 OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.