MEB'den ''2022 LGS Bina İşlemleri'' Yazısı

MEB'den ''2022 LGS Bina İşlemleri'' Yazısı

MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün ''2022 Yılı Merkezî Sınav Bina İşlemleri'' konulu ve 30.03.2022 tarihli yazısı Ogretmenmeb.com'da...

Liselere Geçiş Sistemi kapsamında yapılacak olan ve 8’inci sınıf öğrencilerinin katılacağı Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav, 5 Haziran 2022 Pazar günü yurt içi ve yurt dışı sınav merkezlerinde gerçekleştirilecektir. Bu sınavda öğrenciler kendi okullarında sınava gireceklerinden  dolayı kayıtlı oldukları okullar sınav binası olarak kullanılacaktır. Tek kişilik salonlar hariç sınav salonlarına 20'şer öğrenci yerleştirilecektir.

Çeşitli sebeplerle sınav tarihinde sınav yapmak için uygun olmayan binaların durumları İl/İlçe  Milli Eğitim Müdürlüklerince değerlendirilecek ve sınav yapmaya uygun olmadığı tespit edilen binalar için aşağıdaki hususlara göz önünde bulundurularak 14.04.2022 Perşembe günü mesai bitimine kadar ekte gönderilen Bina Değişikliği Talep Formu eksiksiz doldurularak bina değişikliği talep edilebilecektir.

- Değiştirilmesi talep edilen binalar ve yeni binalar aynı ilçe sınırları içinde olacaktır.

- Yeni binaların bu sınavda daha önceden sınav binası olarak kullanılmadığına dikkat edilecektir.

- Yeni binanın salon sayısı en az değiştirilmesi talep edilen binanın salon sayısı kadar olacaktır.

- Bir okulun öğrencilerinin tamamı aynı okulda sınava girecektir.

-Bina birleştirme işlemi yapılmayacaktır. Bir binada farklı okulların öğrencileri birlikte sınava girmeyecektir.

Bina değişiklik talepleri yalnızca resmi yazı ile Genel Müdürlüğümüze gönderilecek olup e-posta, fax vb. şeklinde gönderilen bina değişiklik talepleri dikkate alınmayacaktır.

Bilgilerini ve gereğini rica ederim.

Murat  İLİKHAN

Bakan a.

Genel Müdür

Ek : Bina Değişikliği Talep Formu (1 Adet Excel Dosyası) İçin TIKLAYINIZ

OGRETMENMEB.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.