Öğretmeni Sınıftan Kovan Kaymakam Özür Diledi

Artvin'de bir öğretmeni sınıftan kovan kaymakam, öğretmenden özür diledi.

GÜNDEM 01.10.2021, 15:56
Öğretmeni Sınıftan Kovan Kaymakam Özür Diledi

 Artvin'in Kemalpaşa ilçesinde okul ziyaretinde bulunduğu sırada bir öğretmenin ''Hoşgeldiniz'' diyerek elini uzattığı Kemalpaşa Kaymakamı Mehmet Faruk Saygın, ''Haddini bil, çık dışarı bekle'' diye cevap vermiş ve öğretmeni sınıftan kovmuştu.

 Öğretmenin sınıftan kovulması sonrasında eğitim camiasına bomba gibi düşen habere ardı ardına tepkiler gelmiş, Eğitim Bir Sen, Eğitim Sen ve Türk Eğitim Sen başta olmak üzere yaşanan olaya tepki göstermiş, öğretmenin yanında bir tavır sergilemişlerdi.

 Artvin Valiliği'nden yapılan açıklamada yaşanan olayın üzücü olduğu vurgulanarak Kemalpaşa Kaymakamı Mehmet Faruk Saygın'a gerekli tembihatın yapıldığı yönünde bilgi aktarılmış, eğitim camiası bu açıklamayı yetersiz bularak gereğinin yapılması hususunda istekte bulunmuştu.

 Geçtiğimiz gün CNN Türk canlı yayınına katılan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer, yaşanan olayı esefle kınadığını belirterek İçişleri Bakanlığı'nın süreci başlattığını ve gerekli soruşturmaları yaptıklarını ifade etti. Böyle olayların tekrar yaşanmaması gerektiğini belirten Özer, her zaman öğretmenlerin yanında olacaklarını belirtti.

 Öte yandan Kemalpaşa Kaymakamı Mehmet Faruk Saygın, kovduğu öğretmen Burak Kılıç'ın okuluna çiçekle giderek özür diledi. Özür dileyip helallik isteyen kaymakam Saygın, okuldan ayrıldı. Olayın bu noktaya gelmesinden üzüntü duyduğunu belirten öğretmen Burak Kılıç, kaymakam Saygın'a teşekkür etti.

 Eğitim camiası, İçişleri Bakanlığı'nın açtığı soruşturma sonucunu merakla bekliyor.

 OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

Yorumlar (0)
Günün Anketi Tümü
2024 yaz döneminde tayin isteyecek misiniz?