Bakan Özer'in Söylediği İddia Edilen ''Kekeme Öğretmen'' Açıklaması MEB Tarafından Yalanlandı

Bakan Özer'in Söylediği İddia Edilen ''Kekeme Öğretmen'' Açıklaması MEB Tarafından Yalanlandı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından söylendiği iddia edilen “Yani bazen donanımlı, bilgili de olsanız anlatma kabiliyeti gibi temel bir alanda eksikseniz nasıl öğretmenlik yapacaksınız? Ya da kekeme iseniz mesela…” sözleri MEB tarafından yalanlandı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Habertürk Gazetesi yazarı Nagehan Alçı'ya röportaj vermiş ve o röportajda söylediği iddia edilen bazı sözler çok tartışılmıştı.

Öğretmen atamalarına ilişkin mülakatlar sorulduğunda “Yani bazen donanımlı, bilgili de olsanız anlatma kabiliyeti gibi temel bir alanda eksikseniz nasıl öğretmenlik yapacaksınız? Ya da kekeme iseniz mesela…” sözlerini söylediği iddia edilmişti.

Bu durum MEB yetkilileri tarafından yalanlandı.

Adana Milletvekili İsmail Koncuk, sosyal medya hesabı üzerinden konuyla ilgili olarak şu açıklamaları yaptı:

Bakan Özer, “Yani bazen donanımlı, bilgili de olsanız anlatma kabiliyeti gibi temel bir alanda eksikseniz nasıl öğretmenlik yapacaksınız? Ya da kekeme iseniz mesela…”
Hem gençlerin hakkını ye, hem de hakaret et! Ayıptır! İnsanlıkla bağdaşmaz. Senden milli eğitim bakanı olmaz.

Bakanlık yetkilileri bu twitim üzerine arayarak, kekeme ve anlatma kabiliyeti ifadesinin Sn Mahmut Özer’e ait olmadığını. Kekeme ifadesini gazeteci Nagehan Alçı’nın kendi yorumunda kullandığını açıklamıştır.  O halde Sn Bakan bu yanlış ifadeleri bizzat kendisi düzeltmelidir.

OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.