Ankara'da Din Kültürü Öğretmeni Görevden Alındı

Ankara'nın Mamak ilçesinde bir Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeninin öğrencilere yönelttiği sorular skandala neden oldu.

GÜNDEM 24.09.2021, 22:32
Ankara'da Din Kültürü Öğretmeni Görevden Alındı

 Ankara'nın Mamak ilçesinde Şehit Ali İhsan Okatan Ortaokulu'nda görev yapan bir Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeninin derste alevi öğrencilerin parmak kaldırmasını istediği ve parmak kaldıranlara alevilerin neden abdest alıp namaz kılmadıklarını, oruç tutmadıklarını sorduğu iddia edildi. İddialar arasında öğretmen M.K'nın Hz. Ali'nin peygamber efendimizin eşine küfrettiği de var.

 Konuyla ilgili Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeninin görevden uzaklaştırıldığ ve tahkikatın devam ettiği belirtildi. Öte yandan olayla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı da soruşturma başlattı. 

 Ak Partisi sözcüsü Ömer Çelik de konuyla ilgili Tweet atarak  "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı temel çatımızdır.'' ifadesiyle alevi-sünni gibi bir ayrımın asla yapılmaması gerektiğini belirtti. Çelik, olayı ve akıbetini yakından takip ettiklerini ifade etti.

 Öte yandan iddiaların odağında olan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeninin ücretli öğretmen olarak görev yaptığı bilgisine ulaşılırken, öğrenim bilgisi kamuoyu ile paylaşılmadı.

 OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

Yorumlar (0)
Günün Anketi Tümü
2024 yaz döneminde tayin isteyecek misiniz?