MEB'den ''Burs, Harçlık ve Sosyal Yardım Ödemeleri'' İle İlgili Resmi Yazı

MEB'den ''Burs, Harçlık ve Sosyal Yardım Ödemeleri'' İle İlgili Resmi Yazı

MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün ''Burs, Harçlık ve Sosyal Yardım Ödemeleri'' konulu ve 14.01.2022 tarihli resmi yazısı Ogretmenmeb.com'da...

Bakanlığımıza bağlı resmi ve özel ortaokul/imam hatip ortaokullarında öğrenim gören öğrenciler ile ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören burslu öğrencilere yapılan burs ödemelerine ilişkin verilen hizmetlerin düzenlendiği ilgi (a) protokolün süresi 31.01.2022 tarihinde sona erecektir.

Bakanlığımız ile Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi arasında 28.02.2020 tarihinde imzalanan ilgi (b) protokol hükümleri gereğince, 01.02.2022 tarihinden itibaren yatılı ve burslu öğrencilere yapılacak tüm ödemeler (Burs, Harçlık, Sosyal Yardım) PTT Bank tarafından yapılacak olup ilgi (c ve ç) yazılarımızla Vakıfbank ve PTT Bank’a gerekli bilgiler iletilmiştir.

Buna göre, Genel Müdürlüğümüze bağlı okullarda öğrenim gören ve halen Vakıfbank aracılığı ile burs ödemeleri yapılan öğrencilerin herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için Vakıfbank’ta bulunan burs bakiyelerinin çekilmesinin sağlanması ve kendilerine en yakın PTT Şubelerinden kimliklerini ibraz ederek PTT Kartlarını (Ön Yüklemeli Kart) temin edebilecekleri hakkında bilgilendirilmeleri gerekmektedir.

Ayrıca PTT Bank tarafından burs, harçlık ve sosyal yardım ödemeleri ile ilgili “Çağrı Merkezinden Ödeme Sorgulama”, “E- Devletten Ödeme Sorgulama” ve “ PTT A.Ş. İnternet Sitesi Üzerinden Sorgulama” hizmetleri de öğrenci ve velilerimiz tarafından kullanıma açılmış olup açıklamalar ekte gönderilmiştir. Konu ile ilgili öğrenci ve velilerin bilgilendirilmelerinde gerekli hassasiyetin gösterilerek herhangi bir aksamaya meydan verilmemesi hususunda gereğini önemle rica ederim.

Halil İbrahim TOPÇU

Bakan a.

Genel Müdür

Yazının eki için TIKLAYINIZ

OGRETMENMEB.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.