Bakanlık son dakika açıklaması yaptı! Sözleşmeli personel alımı yapacak
Ticaret Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapmak üzere 14 sözleşmeli bilişim personeli alacağını duyurdu.
Başvurular, 6 - 17 Ekim 2025 tarihleri arasında yalnızca dijital ortamda e-Devlet üzerinden yapılabilecek.
Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre alımlar, yazılım geliştirme, sistem uzmanlığı, veri tabanı yönetimi, siber güvenlik ve altyapı-konfigürasyon gibi farklı pozisyonlarda gerçekleştirilecek.
Adaylar yalnızca bir pozisyon için başvuru yapabilecek.
Başvurularda KPSS ve yabancı dil puanı dikkate alınacak.
KPSS P3 puanının %70’i ile yabancı dil puanının %30’u esas alınarak yapılacak sıralama sonucunda her pozisyon için en fazla 10 katı aday sözlü/uygulamalı sınava çağrılacak.
Sınavda başarılı olmak için en az 70 puan alma şartı aranacak.
İstenen genel şartlar arasında, bilgisayar, yazılım, elektrik-elektronik ve ilgili mühendislik fakülteleri ile istatistik, matematik ve fizik gibi bölümlerden mezun olmak, bilişim alanında mesleki deneyime sahip olmak ve en az iki güncel programlama dilini bildiğini belgelemek yer alıyor.
Adaylardan güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasının olumlu sonuçlanması da şart koşuluyor.
Sınav sonuçları ve süreçle ilgili tüm duyurular ticaret.gov.tr ve kariyerkapisi.gov.tr adreslerinden ilan edilecek.