Asgari ücrette sürpriz teklif geldi! 30 bin 250 TL zam talebi kabul edilecek mi?
CHP’DEN ASGARİ ÜCRET İÇİN 30.250 TL HAMLESİ: TEMMUZ’DA ARA ZAM MASADA MI?
2025 yılına Ocak ayında yapılan zamla birlikte 22.104 TL olarak giren asgari ücret yüksek enflasyon ve artan yaşam maliyetleri karşısında yeniden gündemde. İşçi sendikaları tek zam uygulamasının yetersiz kaldığını savunarak Temmuz ayında ek zam talebini kamuoyuna taşıdı.
Bu çağrılara ilk yanıt Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan geldi. Bakan Işıkhan sendikaların taleplerinin değerlendirileceğini belirterek hükümetin kapıyı tamamen kapatmadığını gösterdi.
Gelişmelerin üzerine muhalefet cephesinden de dikkat çeken bir çıkış geldi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel yaptığı açıklamada mevcut ekonomik koşullarda asgari ücretin en az 30.250 TL seviyesine yükseltilmesi gerektiğini vurguladı. Bu teklif hem siyasi hem de sosyal boyutuyla tartışma yarattı.
Son kararı vermesi beklenen isim Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek olacak. Ekonomik dengeler ve bütçe kısıtları çerçevesinde nihai kararın ne yönde olacağı merakla bekleniyor.
Milyonlarca çalışanın gözü şimdi Temmuz ayında yapılacak olası düzenlemelerde. Hükümetin ara zam adımı atıp atmayacağı ve bu teklifin karşılık bulup bulmayacağı önümüzdeki haftalarda netlik kazanacak.
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.