Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Formasyon Açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Formasyon Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Formasyon Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa'da düzenlenen 'Gençlik Buluşması' programına İbrahim Tatlıses ile birlikte katıldı. Gençlerin sorularını yanıtladı.

ÖĞRETMEN ADAYLARINA FAKÜLTE BİTMEDEN FORMASYON

Cumhurbaşkanı Erdoğan Şanlıurfa'da görev yapan bir öğretmenden gelen ''Öğrencilerimiz ile sizi külliyede ziyaret edebilir miyiz?'' yönündeki soruya; "Buradan milletvekillerimiz olabilir. Aynı şekilde Belediye Başkanı, il başkanı olabilir. Size kapımız açık olmayacak da kime olabilir. Siz ki Şanlıurfa'nın bir köyünde öğretmenlik yapıyorsunuz. Size kapı açık olmayacak da kime olacak." diyerek yanıtladı.

Formasyon ile ilgili gelen soruyu ise "Şu an itibariyle YÖK Başkanı ile de konuyu görüştük. Üniversiteyi bitirdikten sonra 1 ya da 2 yıl formasyon eğitimi veriliyordu. Ben dedim ki sayın başkan bunu kaldırıyorsun artık. 3 ve 4. sınıfta formasyonu verelim. Fakülteyi bitirirken formasyon eğitimi almış olsun dedik ve mutabık kaldık." açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.