Öğretmen MEB, Öğretmene Dair Her Şey, Öğretmen Haber, MEB Öğretmen, MEB Personel Haberleri, Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri, MEB Yönetici Atamaları, EKYS

MEB'de 76. Maddeden Şube Müdürü Ataması Rahatsızlık Yaratıyor

YÖNETİCİ ATAMA

Milli Eğitim Bakanlığı'nın İstanbul'da 7 şube müdürünü sınavsız şartsız 76. maddeden dolayı atadığı iddiaları üzerine yönetici atamalarında tartışmalar yeniden alevlendi.

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 76. maddesinde yer alan ''Madde 76- Kurumlar, görev ve unvan eşitliği gözetmeden kazanılmış hak aylık dereceleriyle memurları bulundukları kadro derecelerine eşit veya 657 Sayılı Kanunun 68 nci maddesindeki esaslar çerçevesinde daha üst, kurum içinde aynı veya başka yerlerdeki diğer kadrolara naklen atayabilirler.'' ibaresine göre Milli Eğitim Bakanlığı'nda yapılan şube müdürü atamaları eğitim camiasında hoş karşılanmamaktadır.

 Milli Eğitim Bakanlığı, eski bakan Ziya Selçuk ve diğer bakanlar döneminde 76. madde kullanılarak farklı dönemlerde şube müdürü ataması gerçekleştirmişti. Bakan Özer döneminde de geçtiğimiz aylarda 19 şube müdürünün 76. maddeden atamasının yapıldığı iddia edilmişti.

 Yeni iddiaya göre İstanbul'da 7 şube müdürü ataması daha yapıldı. Bu şube müdürleri de 76. madde dolayısıyla atandı. Bilindiği üzere MEB'de yönetici atamaları ve yönetici atamalarıyla ilgili yönetmelik, uygulamalar, esaslar zaman zaman değişmekte ve bu değişiklikler sık olmaktadır.

 Şube müdürü atamaları, gerekli şartları sağlayan, yazılı ve sözlü sınavda başarılı olanlar arasında yapılmaktadır fakat MEB'in 76. maddeyi kullanarak atama yapması eğitim camiasınca haksızlık olarak değerlendirilmektedir.

 Maarif ailesi, 76. madde ile ilgili iddialara bir an önce cevap vermeli ve iddia doğruysa bu atamaları iptal ederek sınav ve yönetmelik dışına çıkmadan yeni atamalar yapmamalı, yeni mağduriyetlere sebebiyet vermemelidir.

 OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.