Öğretmen MEB, Öğretmene Dair Her Şey, Öğretmen Haber, MEB Öğretmen, MEB Personel Haberleri, Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri, MEB Yönetici Atamaları, EKYS

Ana Sınıfı-Anaokulu Dönüşümü, Yönetici Normlarında Hataya Sebep Oldu

YÖNETİCİ ATAMA

Bazı okullardaki ana sınıflarının anaokuluna dönüşümü süreci, yönetici normlarının hatalı gösterilmesine sebep oldu.

MEB Personel Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan takvime göre ilk defa yönetici atama sürecinde tercih dönemine girildi. Yöneticiliği boş bulunan eğitim kurumları da geçtiğimiz günlerde ilan edilmişti. Fakat MEB'in ana sınıfı/anaokulu dönüşüm kararı yönetici normlarında hataya sebep oldu. Ogretmenmeb.com olarak konuyu kısaca açıklayalım...

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, göreve geldiği ilk günden itibaren okul öncesi eğitim konusunda ciddi adımlar atmaya başladı. Bunların başında ise okul öncesi eğitimde okullaşma oranını arttırmak geliyor.

Bu amaçla birçok okulda yeni ana sınıfları açıldı. Bahçesi müsait olan okullarda yeni ana sınıfları veya anaokulları yapıldı. Boş arazilere de yine anaokulu yapılması yönünde gerekli adımlar atıldı.

Fakat bu süreçte yapılan bazı hatalar da oldu. Örneğin İstanbul'da ana sınıfı öğrenci sayısı yüksek olan okullarda, fiziki olarak hiçbir geliştirme faaliyeti olmamasına rağmen ana sınıfı/anaokulu dönüşümü yapıldı.

Yani aynı binadaki okulda ana sınıfı derslikleri, öğretmenleri ve öğrencileri anaokuluna aktarıldı. Fiziki olarak aynı binada olmasına rağmen ilkokul ve anaokulu birbirinden ayrıldı.

Bu süreçte yönetici normlarında da bazı değişiklikler oldu. Anaokulu için 1 müdür yardımcısı normu verildi. Fakat genel olarak bu norm, okulun genel müdür yardımcısı normundan düşüldü.

Örneğin İstanbul'un A ilçesindeki X okulunun müdür yardımcısı normu 4 iken; ana sınıfı/anaokulu dönüşümü sonrasında 3 norm ilkokulda, 1 norm anaokulunda kalmış oldu.

Bazı ilçelerde bu normlar tercih dönemine güncel olarak yansıtılırken, bazı ilçelerde işlemler yetişmediği için anaokulu normaları ortadan kayboldu.

Yine örnek verirsek İstanbul'un B ilçesindeki Y okulunda 4 müdür yardımcısı normu varken ve bu normlarında 2'si münhal durumdayken, ana sınıfı/anaokulu dönüşümü sonrasında boş normlardan biri anaokuluna kaydırıldı. Yani ilkokul toplam müdür yardımcısı normu 3, anaokulu 1 müdür yardımcısı olarak planlandı. Fakat münhal listede sadece ilkokul için 1 ihtiyaç gösterildi. Anaokulu için ayrılan müdür yardımcısı normu ise tercihe açılmadı.

Bu da özellikle ilkokullarda müdür yardımcısı normlarının geçici olarak daralmasına sebep oldu. Şu an için bazı okullarda 1 müdür yardımcısı normu anaokulu için ayrılmasına rahmen MEBBİS'te tercih edilebilir durumda değil.

Milli Eğitim Bakanlığı konuyla ilgili gerekli önlemleri alarak güncel normlar üzerinden yönetici atamalarının yapılmasını sağlamalıdır. Bu yapılmadığı takdirde kadrolu atamaların yerini eylül-ekim aylarında yapılacak geçici görevlendirmeler alacaktır. Bu da EKYS'ye ve mülakata giren, gerekli şartları taşıyan müdür yardımcısı adaylarına haksızlık olacaktır...

OGRETMENMEB.COM / ÖZEL

Yorumlar (2)

Yönetmeliğe aykırı 2 Yıl Önce

Anaokullarına Okul Öncesi/Rehberlik mezunu olanlar idareci olarak atanabilirken bir sınıf öğretmeninin normunu anaokuluna kaydırmak hatalıdır. Muhtemelen yargıya takılacaktır.

Ceyda 1 Yıl Önce

Fiziki olarak ilkokulla aynı okulda olmamazi rağmen ne diye ayırıyorlar okulları anlamış değilim bu çok yanlış bir sistem anasiniflarini iyice geriye atmanin ayırmanın bı anlamı yok

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.