Kullanıcılar tarafından fark edilen "HyperOS Update Battery Firmware" adlı gizli araç, pil yönetimini optimize etmeye yardımcı olmaktadır.
İlgili özellik, Xiaomi, Redmi ve Poco modellerinde bulunabiliyor. Kullanıcıların Ayarlar > Batarya > Ek Özellikler menüsünden "Pil yazılımını güncelle" seçeneğini kontrol etmeleri gerekmektedir.
Eğer seçenek mevcutsa, en son sürüme güncellemek pil ömrü ve şarj hızını iyileştirecektir. Güncelleme işlemi için telefonun en az %50 şarj seviyesinde olması önerilmektedir.
HyperOS 2 ile gelen bu özellik, pil performansını uzun vadede daha verimli hale getirecek. Kullanıcıların çoğu bu özelliğin farkında olmasa da, telefonlarının pil sağlığını korumak için mutlaka kontrol etmeleri tavsiye edilmektedir.
Öğretmen MEB / TEKNOLOJİ HABER