Yalçın: ''Sendikasız Adam Sendikanın Kıymetini Anlayacak''

Memur Sen genel başkanı Ali Yalçın'dan sendikalı memur açıklaması...

 Memur Sen ve Eğitim Bir Sen genel başkanı Ali Yalçın, bir dizi program için Zonguldak'ta temaslarda bulundu. Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, Zonguldak valisi Mustafa Tutulmaz, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi rektörü Mustafa Çufalı'yı ziyaret eden Yalçın, sendikalı olmakla ilgili açıklamalarda bulundu.

 Ali Yalçın, sendikasızların sendikanın kıymetini anlayacağını savunurken 6. dönem toplu sözleşme görüşmeleri sonrasında alınan toplu sözleşme ikramiyesi kararı akıllara geldi. 6. dönem toplu sözleşme görüşmeleri sonrasında yetkili sendika Memur-Sen ile kamu işveren heyeti arasında imzalanan metne göre en az %1 temsil gücüne sahip sendikalı kamu görevlilerine 400 TL toplu sözleşme ikramiyesi ödenecek.

 Toplu sözleşme ikramiyesi yılın 1, 4, 7 ve 10. aylarında(ocak, nisan, temmuz, ekim) toplam dört defa, 400 liradan yılda 1.600 lira olarak ödenecek. Sendikalı memurlardan aylık yaklaşık 40 lira üyelik aidatı alınacak. Kısacası sendikalı memurlar sendikasız memurlara göre yıllık yaklaşık 1.120 lira fazla ödeme alacak. Bu miktar aylık olarak değerlendirildiğinde 93 liraya karşılık gelmektedir.

 Memur-Sen, 6. dönem toplu sözleşme görüşmelerinde 600 lira seyyanen zam istemiş, aylık 93 liraya denk gelen ve özellikle sendikasız memurları ilgilendirmeyen hükme imza atmıştır. Burada alınan kazanımın oldukça az olması ve özellikle ayrım yapılması, sendikanın isteklerinin büyük kısmını alamaması gibi eleştiriler eğitim camiası tarafından yetkili sendika Memur-Sen ve genel başkan Ali Yalçın'a yapılmaktadır.

 Ali Yalçın'ın Zonguldak ziyareti sonrasında yaptığı açıklama şöyle:

 "Bu toplu sözleşme, memur sendikacılığı açısından çok kıymetli bir işlev görüyor. Sendikalı ile sendikasız arasına makası koymuş durumda. Sendikasız adam sendikanın kıymetini anlayacak. Bunun başka yolu yok"

OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sendikalar Haberleri