Öğretmen MEB, Öğretmene Dair Her Şey, Öğretmen Haber, MEB Öğretmen, MEB Personel Haberleri, Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri, MEB Yönetici Atamaları, EKYS

Türk Eğitim-Sen: Vergide Adalet Mücadelemiz Sonuçlarını Veriyor

SENDİKALAR

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, gelir vergisinde yapılan düzenlemeler hakkında açıklamalarda bulundu.

Önümüzdeki yıl için gelir vergisi alt diliminin 118,75 artışla 32 bin TL’den 70 bin TL’ye yükseltildiğini, dolayısıyla kamu çalışanlarının önceki döneme göre daha az vergi ödeyeceğine dikkat çeken Genel Başkan, bu durumun kamu çalışanları için önemli bir kazanım olduğunu söyledi. Genel Başkan ayrıca kamu çalışanlarının gelir vergi oranlarının da yüzde %15’e sabitlenmesini isteyerek açıklamasında şunları söyledi: 

“Geçtiğimiz yıl maaşların asgari ücret tutarı kadar olan kısmı gelir vergisinden muaf tutulmuştu. Bugün yapılan açıklamayla da önümüzdeki yıl için gelir vergisi alt dilimi % 118,75 artışla 32 bin TL’den 70 bin TL’ye yükseltildi. 

Böylece kamu çalışanları önceki döneme göre daha az vergi ödeyecek ve bir üst vergi dilimine daha geç girecek. Bunu önemli bir kazanım olarak görüyoruz. Şimdi sıra, yaşanan mağduriyeti kökten çözecek şekilde tüm kamu çalışanlarının gelir vergisi oranlarının %15’e sabitlenmesidir.”

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.