Öğretmen MEB, Öğretmene Dair Her Şey, Öğretmen Haber, MEB Öğretmen, MEB Personel Haberleri, Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri, MEB Yönetici Atamaları, EKYS

TES: Sınavsız Geçişin Mutlaka Gerçekleşeceğinden Kimsenin Şüphesi Olmasın

SENDİKALAR

Türk Eğitim Sen, uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik yazılı sınav uygulamasının 1 Ekim'de meclisin açılmasıyla birlikte iptal edileceğini savundu.

 Türk Eğitim Sen'in öğretmenlik kariyer basamakları yazılı sınavı için 1 Eylül'de yapılacak eylemin ertelenmesinin ardından İstanbul'dan açıklama geldi. Yapılan açıklamada hükümetle görüşüldüğü ifade edilirken eylemin 1 Ekim'e ertelendiği duyuruldu.

 Öte yandan 1 Ekim'de TBMM'nin açılmasıyla Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun güncelleneceği düşüncesinin netlik kazandığı paylaşıldı. Türk Eğitim Sen, ekim ayı için söz verildiğini ve sınavsız geçişin(uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik) mutlaka gerçekleşeceğinden kimsenin şüphesi olmaması gerektiği vurgulandı.

 İşte sendikadan yapılan açıklama:

 Kıymetli okul temsilcilerimiz: Kariyer planlama sınavları İle ilgili Afyonkarahisar’da Başkanlar kurulu toplantısında alınan karar gereği; 1 Eylül eylemimiz hükümetle görüşmeler neticesinde ekim ayına ertelenmiştir. 1 Ekim yasama takvimi başında yeni yasa teklifleri ile tekrar güncellenecek olan meslek kanunu biz öğretmenler için daha hayırlı olacağı düşüncemiz netlik kazanmıştır. Hiç bir üyemiz merak etmesin ki kasım ayındaki sınavın iptali için tüm siyasi müdahaleler devam etmektedir. Bu süreç yasa İle gerçekleşeceğinden dolayı ekim ayı için verilen söze binaen beklemede kalmaya karar verdik. Tüm üyelerimize bilgi verilmesi ve sınavsız geçişin mutlaka gerçekleşeceğinden hiç kimsenin şüphesi olmamasını rica ediyoruz. İyi tatiller diliyoruz.

TÜRK EĞİTİM SEN İSTANBUL 5 NOLU ŞUBE BAŞKANLIĞI

Yorumlar (47)

Sevalturunc 2 Yıl Önce

Harika inşAllah öyledir demekki twitter eylemine devam edilmeli

Tungaer 2 Yıl Önce

Yav he he. Külahıma anlatın

Efe 2 Yıl Önce

Bence oyalama taktiği.İstifa etmesinler diye.

Yb 2 Yıl Önce

İnanmıyorum

Murat 2 Yıl Önce

Eğer ki oyalama taktiği ne alet oldularsa ve sınav iptal olmaz ise hangi sendika boykot kararı aldı ve mahkemeye iptal davası açtıysa direk o sendikaya geçerim.o kadar.

Cskn 2 Yıl Önce

İnanmıyorum

Ayşegül Nair 2 Yıl Önce

BIR TARAFI YAPARKEN BİR YANDAN YILMASINLAR! O ZAMAN ESKIDEN BAKANIN SÖYLEDİĞİ GIBİ MASTER YAPIP 10 YIL ÇALIŞANLAR SINAVSIZ BAŞÖĞRETMEN SAYILSIN. BOŞUNA MI 2 YIL DIRSEK ÇÜRÜTTÜ, BIR SÜRÜ SINAVA GİRDIK ?

öğt 2 Yıl Önce

Bu olsun yaklaşık 30 öğretmen TES hemen üye olmaya doz veriyoruz

Latif 2 Yıl Önce

Daha yetkili bir ağız yok mu?

mustafa Ergül 2 Yıl Önce

İptal olmazsa kaybeden eğitim birsen ve türkeğitim sen olur. Binlerce istifa dilekçeleri hazır. Forumlarda bunla konuşuluyor

İsmail Ensar 2 Yıl Önce

Durum şöyle gözüküyor ya sendikalar öğretmenleri uyutacak ya da yetkiler sendikaları uyutacak

veli 2 Yıl Önce

Geçmis olsun.Sınav kesinlikle olur.Turk Egitim Sen yanilmissiniz.InşaAllah biz yanilmis oluruz .

Suat Gözener 2 Yıl Önce

Bu kadar net konuşmaları kafamı karıştırdı. Umarım ki doğrudur.

Barış 2 Yıl Önce

Sınav TES sayesinde iptal olursa.üye sayısını düşünemiyorum.en az üç kat artar.

efe 2 Yıl Önce

Her platformda EBS den farkli olduklarını söyleyen ve EBS yi torpil yapmakla suçlayan TES yetkililerini sahneye alalım. Her zaman derim EBS=TES Hatta bütün sendikalar birbirinin aynisi...

Mustafa Fidan 2 Yıl Önce

Bir üyesi olarak 1 ekimi bekliyorum. İstifa edecrğim.

Köy öğretmeni 2 Yıl Önce

Türk eğitim sen rüya görüyor galiba,hükümet kendi getirdiği ve yasallaştirdigi bir şeyi iptal etmez..

Uzmanım 2 Yıl Önce

İstifaları önlemek için yapılmış oyalama taktiği olabilir. Çok kesin konuşmuşlar "kimsenin şüphesi olmasın, emin olabilirsiniz" gibi ifadelerden sonra sınav iptal olmazsa acaba üyelerine ne diyecekler çok merak ediyorum.

Ramo 2 Yıl Önce

Neden Türk Eğt Sen genel başkanı açıklamıyor da İst 5 nolu Türk Eğt Sen başkanı açıklama yapıyor.

Ahmet 2 Yıl Önce

İptal olmaz boşa umutlandırmayın bizleri

Mustafa Ceylan 2 Yıl Önce

Üyelerin gazını almak için yapılmış bir müdahale olduğunu düşünüyorum.

Öğretmen 2 Yıl Önce

Bu sözlerinize kargalar güler. Siz sözlerinizde samimi olsaydınız eylem kararınızı kaldırmaz meydanlarda olurdunuz. Bu istifalari durdurma ve öğretmenleri oyalama taktigidir.

Nazlı GÜRZSOY 2 Yıl Önce

O halde yetkili mercinin çıkıp açıklama yapması gerekir. Yoksa söz uçar gider. Öğretmen olmak, toplum olmak demektir. Öğretmen mutsuzsa çocuklar da mutsuzdur ve dolayısıyla aileler de. Konunun muhatabı olan öğretmenler sahaya katkısı olmayacak diyorlarsa öyledir, net!

Yıldıray 2 Yıl Önce

Niye kasım da istifalar yasaklanacak mı?

İkbal 2 Yıl Önce

Yaz tatilimizi maffettilee

Derinn 2 Yıl Önce

Ama dün daha Bakanımız kariyer sınavsız olmaz dedi.Nasıl inanabiliriz ki sınavın iptaline?

Metin 2 Yıl Önce

Uydurma haber, TES'in böyle bir açıklaması yok.

İSMAİL 61 2 Yıl Önce

Ya sınav iptal edilmezse? Sizin yüzünüzden çalışmayı da bıraktım.

Murat gul 2 Yıl Önce

28 yıllık sendikasız bir öğretmenim.eğer dediğiniz gibi olursa öğretmenler arası aynı işi yapıp farklılaştıran uygulama sınav üstünlüğü değil hak ediş olursa hemen sendikanıza üye olacağımvede aynıişi yapıp farklılaştırılmayan gelecekteki öğretmenlerimizin iç huzuru her şeyden önemlidir.sevgi ile yapılan her iş hayırlıdır

Emre yildiz 2 Yıl Önce

Bence iptal edilmemeli

Mahmut Güneri 2 Yıl Önce

Böyle bir açıklamamız yok diyorlar. Siz bu haberi nereden çıkardınız anlamadım. Sınavı savunan onlar bir kere! Eylem bile yapamadılar.

Mehmet 2 Yıl Önce

Sınav neden korkutuyor biz.E fen edebiyat mezunlarımı korkuyor.

Teacher 2 Yıl Önce

Eylül ayında sınav basvuruları alınırsa iptal olmaz.

Ömer Faruk Dursun 2 Yıl Önce

Daha önce toplu sözleşmelerde istifa ettiğim ve tekrar üye olduğum sendika eğer bu söylemi yerine getirmezse 16 Ekim 2022 görürler istifayı. Eylem yok, açıklama yok, anca İstanbul 5 nolu şube başkanı çıktı kuyuya bir laf attı. Biz burda 50 akıllı çıkaramadık. Devletin başkanı sınavda başarılar diliyor adını duymadığımız sendika başkanı sınavı iptal etti. Bu sözün üstüne ben olsam iptal edecek olsam bile etmem. TES yanlış yerlerde en çok üyeyi tes kaybedecek eğer bu sözler gerçek olmazsa.

Cuhlacı 2 Yıl Önce

Biz iki kişi yarın üyelikten çekilme formlarını verecegiz .İptal olursa tekrar üye oluruz ..Sendika dediğin bizi böyle işlerle ugrastirmamak için varolmalı.Bu saate kadar aklınız neredeydi.

Bayram Ali 2 Yıl Önce

Türk Eğitim Sen bunu gerçekleştirsin ertesi gün sendikaya üye olacağım, nokta .

Levent 2 Yıl Önce

Promosyon ve eğitim ödeneği başarısından sonra bunu da başaracağınıza inanıyorum. Naylon sendika bile olamadınız. Naylon su ve rüzgardan korur.

Ayhan 2 Yıl Önce

Dogru olan sinav degil hizmet yili esas alinmalidir.hizmet yilina gore uzmanlik ve basogretmenlik verilirse bu kadar tantanayada gerek kalmaz herkes hizmet yili bekler boylece sorun cozulmus olur.ogretmenler zaten meslekte 15 yilini gecirmisse uzmanlasmistir demektir bu sacma sinav egitimcileri boler kaliteyi dusurur ayristirir.cunku ogretmenlerin tamami ayni isi yapiyor.haa illa sinav olacaksa her ogretmene kendi bransindan sinav yapilsin muzikci muzikten bedenci bedenden resimci resimden kimyaci kimyadan uzmanlik sinavina girsin bunuda yapmak imkansiz gibi birsey.

Hatıra 2 Yıl Önce

Koşullarım hiç uygun değil ders çalışmak için girdğim derslere zor hazırlanıp gidiyorum muhteşem olmuş verilecek 1lira için böyle strese sokulur mu insan

Kemal 2 Yıl Önce

Ben Tes den istifa ettim. "TES: Sınavsız Geçişin Mutlaka Gerçekleşeceğinden Kimsenin Şüphesi Olmasın " Bu sözünü tutmayı becerebilirse tekrar Tes e üye olurum. Yoksa sözünü tutamayan sendikadaki onurlu herkes yollarını ayırmalı...

Ayhan 2 Yıl Önce

Sinavi iptal ettiremediniz TEs uyelerinizi oyaladiniz sinavdan sonra uyelerinizin buyuk cogunlugu istifa edecektir bundan emin olunuz hic bir sendika bir ise yaramiyor ebs tes vb.

Muallime 2 Yıl Önce

Gözlerim artık net görmüyor,ders çalışmaktan,lakin konular bitmiyo....54 yaşında bir öğretmen olarak....Ezberlersem uzman olacağım öyle mi

Muallime 2 Yıl Önce

Bizle alay mı ediyorlar .Hani sınavsız geçiş olacaktı...Binlerce kez yazıklar olsun..

Musa 2 Yıl Önce

Eğitim Birsen den istifalar bir hayli fazla olur. BU sınav iptal olmaz ise. 15 yılı dolduran öğretmenler Uzman 25 yılı dolduran baş öğretmen olmalı.

Muallime 2 Yıl Önce

TES sözünü tut!!!!!!!!!!!

Mahir. 2 Yıl Önce

15 yılını dolduran uzman 25 yılını dolduran Baş öğretmen olmalı sınavsız olarak. Bu paye ücrete dayalı olmamalı temsili olmalı. Maaş ve ücretlere tüm öğretmenler için bir iyileştirme yapılmalı. Ayıptır. Maaş bordrosundaki bu fark öğretmenler arasında tatsızlığa yol açar. Yakışmıyor. Eğitim camiasına böylesi bir kötülük yapmayın. Ücretli öğretmenliği sonlandırın. İnsanların 3 5 kuruşa muhtaç etmeyin. Öğretmenlik 3 5 kuruşluk bir iş değildir.

Nafi İkdam 2 Yıl Önce

Geldik kasıma.Hani iptal? Olmadı.Bari ümit vermeyin.Hayal kırıklığı taşamayalım.Her hafta eylem olsaydı bu iş biterdi. Sür Eşşeği Niğde'ye....

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.