Öğretmen MEB, Öğretmene Dair Her Şey, Öğretmen Haber, MEB Öğretmen, MEB Personel Haberleri, Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri, MEB Yönetici Atamaları, EKYS

TBMM Açılıyor, Gözler Türk Eğitim Sen'de!

SENDİKALAR

1 Ekim 2022'de Meclis açılıyor! Uzman/başöğretmenlik yazılı sınavıyla ilgili nasıl bir adım atılacak? Türk Eğitim Sen neler yapacak?

 Öğretmenlik Meslek Kanunu ve kariyer basamakları için yapılacak yazılı sınava tepkiler sürerken 1 Ekim 2022 Cumartesi Günü saat 14.00'da Türkiye Büyük Millet Meclisi yeni yasama yılı için açılacak.

 Hatırlanacağı üzere eğitim kolunun en büyük 2. sendikası konumundaki Türk Eğitim Sen, 1 Eylül'de uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik yazılı sınavı başta olmak üzere Öğretmenlik Meslek Kanunuyla ilgili talepleri için eylem kararı almıştı. Alınan eylem kararı meclisin açılışı olan ekim ayına ertelenmiş, İstabul 5 No'lu Türk Eğitim Sen şubesi de yaptığı açıklamada hükümetle görüşüldüğünü, meslek kanununda meclisin açılışıyla değişiklikler olacağını ve hatta sınavsız geçiş(uzman/başöğretmenlik) ile ilgili kimsenin şüphesinin olaması gerektiğini belirtmişti. 

 Türk Eğitim Sen'in eylem kararını ertelemesi üyeleri ve eğitim camiasında tepkiyle karşılansa da öğretmenler TBMM'nin açılışıyla birlikte Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda nelerin değişeceğini ve Türk Eğitim Sen'in süreçteki tavrını merakla bekliyor.

 Önümüzdeki hafta Öğretmenlik Meslek Kanunu ve kariyer basamaklarıyla ilgili olarak gözler TBMM'de ve Türk Eğitim Sen'de olacak. Ogretmenmeb.com olarak gelişmeleri yakından takip edeceğiz.

 OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER 

Yorumlar (4)

Uzgun 2 Yıl Önce

Iptal olmazsa tes yalan soylemis uyelerini aldatmis sayilacaktir buda istifalari hizlandiracaktir

Onuncu köy 2 Yıl Önce

Kitap bile basmışlar. Türk Eğitim sen sendika adına sınıfta kalmıştır.

Ali 2 Yıl Önce

20 yıllık sendikamdan İstifa ediyorum.Hep oyalama, hep kandırmaca. Artık yeter

Öğretmen 1 Yıl Önce

zALİm Yalçın

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.