Öğretmen MEB, Öğretmene Dair Her Şey, Öğretmen Haber, MEB Öğretmen, MEB Personel Haberleri, Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri, MEB Yönetici Atamaları, EKYS

Suriyeli Türkmen Öğretmenler İçin Mesleki Gelişim Programı Düzenlendi

SENDİKALAR

Uluslararası Avrasya Eğitim Sendikaları Birliği (UAESEB), Türk Eğitim-Sen ve KURT-AR Uluslararası İnsani Yardım Derneği işbirliğinde Suriye’nin Çobanbey bölgesinden gelen okul öncesi ve sınıf öğretmenlerine yönelik düzenlenmiş olan mesleki gelişim seminer programı devam ediyor.

Suriye Çobanbey bölgesinde kurulacak okulun insan kaynağını dünya ve ülke gereklerine göre yetiştirebilmek gayesi ile başlatılan bu programdan 20’ye yakın öğretmen ve öğretmen adayı yararlanmaktadır. İlk aşaması 13 Haziran-30 Temmuz arası çevirimiçi olarak gerçekleştirilen eğitimin ikinci aşaması da 1 Ağustos’tan itibaren Ankara’daTürk Eğitim Sen Öğrenci Misafirhanesi’nde yüz yüze devam etmektedir.

UAESEB ve Türk Eğitim Sen Genel Başkanı sayın Talip GEYLAN eğitim gören öğretmen ve öğretmen adaylarına ziyarette bulundu. Seminer salonunda misafir öğretmenler ve eğitimci olarak orada bulunan öğretim üyeleri ile düşüncelerini paylaşan Geylan, UAESEB’in misyonu ile Türk ve Dünya eğitimine bakışı hakkında bilgi verdi. Genel Başkan, dünya genelinde ve Türk Dünyası özelinde eğitimin kalitesinin artırılmasının yolunun öğretmenlerin çağın gereklerine ve bölgelerin ihtiyaçlarına göre donanımlı hale getirilmesi ile doğru orantılı olduğunu ifade etti. İnsanlığın ve Türklüğün kalkınmasında UAESEB ve Türk Eğitim Sen olarak insan kaynağımız olan öğretmenlerin mesleki olarak geliştirilmesi için çalıştıklarını ifade etti.

 Bu kapsamda Genel Başkan GEYLAN, Türk Eğitim Sen’in sağlamış olduğu imkânlarla Irak, Kosova, Makedonya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Suriye gibi pek çok ülkeden ve Türk Dünyasından gelen öğretmenlerin talepleri doğrultusunda eğitim ve öğretim üzerine çalışmalar gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Düzenlemiş oldukları faaliyetlerin imkânlar ölçüsünde artarak devam edeceğini anlatan Talip GEYLAN,Suriyeli Türkmen öğretmen adaylarına da her zaman yanlarında olacaklarını belirterek eğitimi veren öğretim üyelerine de teşekkür etti.

Katılımcı öğretmenler Genel Başkanımız Talip GEYLAN’a Suriye’deki Türkmenlerin eğitimi için vermiş oldukları destek ve kendilerine böyle bir eğitim düzenledikleri için teşekkür ederek, kendi bölgelerinde eğitim neferi olarak çalışmalarına canla başla devam edeceklerini söylediler.

Türk Eğitim Sen Genel Başkan yardımcısı sayın Cengiz KOCAKAPLAN’ın yönetiminde, Prof. Dr. Yılmaz YEŞİL ve Dr. Kürşat İLGÜN’ün koordinasyonunda devam eden etkinlikte,alanında uzman öğretim üyelerinin katılımıyla; Eğitim Psikolojisi, Eğitim Bilimlerine Giriş, Sınıf Yönetimi, Öğretim İlke Ve Yöntemleri, Özel Öğretim Yöntemleri, Eğitimde Ölçme Ve Değerlendirme, Öğretim Teknolojileri Ve Materyal Tasarımı, Okul Yönetimi, Liderlik, Gelişim Psikolojisi, Program Geliştirme, Öğretmenlik Uygulamasına İlişkin Senaryolar ve Öğretmenlik Meslek Etiği gibi dersler verilmektedir.

Derslerin yanında beyin fırtınası içeren kısa atölye çalışmalarının bulunduğu programda, eğitime katılan eğitim gönüllüleri hem bilgilerini hem de dünyaya bakış açılarını geliştirildiklerini ifade etmektedirler. Ankara gezisi, tarih ve kültür merkezi ziyaretleri gibi kültürel programların da yer aldı eğitim seminerlerinin 28 Ağustos 2022 de kapanış ve sertifika töreni ile nihayete ermesi planlanmaktadır.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.