Sendika, Pozitif ve Temaslı Öğretmen Sayısını Açıkladı

Eğitim-Sen tarafından okullardaki temaslı ve pozitif öğretmen sayısı açıklandı. Detaylar haberimizde...

MEB tarafından okulların tam zamanlı ve yüz yüze açılmasıyla beraber okullardaki pozitif vaka haberleri de gelmeye başlamıştı. Pozitif öğrenci ve öğretmen sayısına bağlı olarak bazı şubeler kapatılmış ve uzaktan eğitime geçilmişti.

14 gün boyunca uzaktan eğitim yapan şube bu sürenin sonunda ise yüz yüze eğitime geçmekteydi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından zaman zaman karantinadaki şube sayısı açıklanmaktaydı.

Fakat kaç öğretmenin pozitif veya temaslı olduğunu dair bilgi paylaşımı yapılmamaktaydı.

Eğitim-Sen (Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası) bu konuda kendi ulaştığı verileri kamuoyu ile paylaştı. Sendikanın resmi web sayfası üzerinden yapılan açıklamada; temaslı veya pozitif öğretmen sayısı 522 olarak açıklandı.

Paylaşılan bu sayı MEB tarafından paylaşılan veri olmamakla beraber sendikanın kendi tespiti olarak göze çarpıyor.

Yine Eğitim-Sen tarafından paylaşılan verilere göre temaslı ve pozitif öğrenci sayısı 5305, kapanan sınıf sayısı ise 1736 olarak açıklandı.

Konuyla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından paylaşılacak resmi rakamlar merak ediliyor. Kaç öğretmen/öğrenci pozitif veya temaslı, kaç şube karantinaya alındı merak konusu.

Yüz yüze eğitimin ilk günlerde kalabalık sınıflar habelere konu olmuş. Bakan Mahmut Özer ise her türlü önlemi alma konusunda il milli eğitim müdürlüklerinin yetkili olduğunu belirtmişti.

Bakalım bundan sonraki günlerde yüz yüze eğitime dair hangi istatistikler karşımıza çıkacak...

OGRETMENMEB.COM / ÖZEL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sendikalar Haberleri