Rehber Öğretmenlerin Norm Düzenlemesi Ne Aşamada?

''Rehber Öğretmen Ve Psikolojik Danışmanların Norm Düzenleme Çalışmasının Ne Aşamada Olduğu'' MEB'e soruldu.

Eğitim Gücü Sen'den yapılan açıklama:

02.12.2022 tarihinde 2022/919 sayılı Psikolojik Danışman, Rehber Öğretmenlerin norm düzenlemesi hakkında talep yazımız Milli Eğitim Bakanlığına iletilmiştir. İlgi yazıda da belirtildiği üzere Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmenlerin norm kadrolarının düzenlenmesi ve okullarda Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen ihtiyacının giderilmesi talep ettik.

Konu ile ilgili Sayın Mahmut Özer’in Bakanlığınız bünyesinde 27.05.2023 tarihli açıklamasına istinaden konuyla ilgili çalışma yürütüldüğü ve her kademede 100 öğrenci için norm çalışması yapılacağı belirtilmişti. Yine Sayın Mahmut Özer’in bakanlığı sürecinde yapmış olduğu "... hızlı bir şekilde öğretmenlerimizi görevlendirerek, yeni atamalar yaparak sadece Türkiye'nin faklı illerindeki değil, aynı zamanda deprem bölgesindeki öğrencilerimizin psikolojik sağlamlığıyla ilgili de önemli bir açılımı sağlamış olacağız. Yeni düzenlemenin tüm atama bekleyen rehber öğretmenlerimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum." İfadelerine yer vermiş ve 26.05.2023 Cuma günü itibariyle ilgili yazının Cumhurbaşkanlığına gönderildiğini belirtmiştir.

Tüm bu açıklamalardan da hareketle sendikamıza konu ile ilgili çok sayıda soru ve talep gelmektedir: “İlgili düzenleme yapılmış mıdır? İl dışı ve il içi atamalarda ilgili branşa dönük mağduriyet oluşacağından atama takvimine yetişecek midir? Sayın Bakanın ifade ettiği gibi Cumhurbaşkanlığına gönderilmiş midir? Düzenleme hangi aşamadadır?”.

İl dışı ve il içi atamalarda mağduriyet oluşmaması için ilgili düzenlemenin il dışı ve il içi atamalara yetiştirilmesi talebimizdir. 4982 sayılı Bilgi Edinme Kanunu çerçevesinde konu ile ilgili yapılan çalışmalar hakkındaki bilgilendirmenin tarafımıza iletilmesini talep ettik.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sendikalar Haberleri