Öğretmenlerin Hizmet Puanı Hesaplaması Nasıl Olacak?

Eğitim Gücü Sen'den yapılan açıklama:

18.06.2023 tarih ve 32225 Sayılı Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayınlanmış olup ilgili yönetmeliğe göre 06/05/2010 olan Zorunlu Hizmet Muafiyet tarihi 16/06/2023 olarak değiştirilmiştir.

İlgili değişiklik sonrası Zorunlu Hizmet Bölgelerinde halen görev yapmakta olan öğretmenlerin 19.06.2020 ve 31160 Sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmeliğin Geçici Madde (8)’e göre; “Artırımlı Olarak Belirlenen Hizmet Puanları” maddesine istinaden hesaplamaların nasıl yapılacağı? Halen zorunlu hizmet bölgesinde görev yapmakta olan öğretmenlerin artırımlı hizmet puanı almaya devam edip edemeyecekleri?  Yapılacak hizmet puanı hesaplamalarının Mebbis öğretmen sistemlerine ne zaman yansıtılacağı, konularında 4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde tarafımıza bilgi verilmesi ve Zorunlu Hizmet Bölgelerinde çalışmaya devam eden öğretmenlerin hizmet puanlarına yönelik oluşabilecek mağduriyetlerinin giderilmesini MEB'den talep ettik.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sendikalar Haberleri