Öğretmen MEB, Öğretmene Dair Her Şey, Öğretmen Haber, MEB Öğretmen, MEB Personel Haberleri, Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri, MEB Yönetici Atamaları, EKYS

Memur-Sen, Son 2,5 Ayda 36 Bin Üye Kazandı

SENDİKALAR

Memur Sendikaları Konfederasyonu(Memur-Sen) son 2,5 ayda 36 bin üye kazandıklarını açıkladı.

 Memur Sendikaları Konfederasyonu(Memur-Sen), son 70 günde 36 bin 639 yeni üye kazandıklarını açıkladı. Buna göre zaten yetkili sendika olan Memur-Sen'in üye sayısı ile gücü daha da arttı. 

 Bilindiği üzere 6. dönem toplu sözleşme görüşmelerinde Kamu İşveren Heyeti ile yetkili sendika Memur-Sen arasında sağlanan mutabakata göre en az %1 temsil oranına sahip sendika üyelerine 20212yılı için her üç ayda bir olmak üzere toplam bin 600 lira toplu sözleşme ikramiyesi ödenecek. Sendika aidatları ve toplu sözleşme ikramiyesi birlikte değerlendirildiğinde 2022 yılı içinde sendikalı memurların kazancı yaklaşık bin 250 lira, 2023 yılı için ise yaklaşık bin 450 lira olacak.

 Hal böyle olunca da temsil gücü %1'in üzerinde olan bir kaç sendikadan biri olan Memur-Sen'in üyesi 36 bin 639 artarak 1 milyon 40 bin 791'e ulaşmış oldu. Yeni üyelerin yaklaşık %30-35'inin Memur-Sen'in eğitim kolu olan Eğitimciler Birliği Sendikası(Eğitim-Bir-Sen) yoluyla kazanıldığı, bu oranı öğretmen üyeliklerinin oluşturduğu tahmin ediliyor.

 Diğer sendikaların da üye sayılarını yakın zamanda açıklaması bekleniyor.

 OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.