Öğretmen MEB, Öğretmene Dair Her Şey, Öğretmen Haber, MEB Öğretmen, MEB Personel Haberleri, Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri, MEB Yönetici Atamaları, EKYS

MEB, Yüz Yüze Eğitimi Riske Atmaktadır

SENDİKALAR

Eğitim-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yüz yüze eğitimi riske attığını savundu.

 Eğitim-Sen, 2021-2022 eğitim öğretim yılı başlamadan önce salgın sebebiyle okulların 1,5 yıl kapalı kaldığını hatırlatarak, bu süreçte sendika olarak fiziki altyapı imkanlarının aiyileştirilmesini, derslik sayısının artırılmasını ve gerekli tedbirlerin alınmasını istediklerini belirtmiştir. Sendika, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in ''Okullarda gerekli önlemleri aldık'' açıklamasına katılmadıklarını ve yurt genelinde bir çok okulda çeşitli sorunların olduğunu savundu.

 6 Eylül'de okulların açılacağının haftalar öncesinde belli olduğunu vurgulayan sendika yetkilileri, bakanlığın yardımcı hizmetler ve temizlik personeli açısından gerekli adımı atmadığı ve özellikle kırsal kesimlerde tüm yükün öğretmenlerin sırtına bindiğini ifade ettiler. 

 Seyreltilmiş sınıf uygulamasına hala geçilmediği, derslik sayısının yetersiz olduğu ve yeni dersliklerin yapılmadığı, 15 bin öğretmen atamasının yetersiz olduğu ve en az 100 bin öğretmenin atanması gerektiği vurgulandı. 

 Öte yandan okulların depreme dayanıklılık konusunda güçlendirilmesi, kış aylarına yaklaştığımız şu haftalarda okul ve sınıf pencerelerinin havalandırmaya uygun hale getirilmesi, ders sürelerinin 30 dakika, ana okulu ve ana sınıfı için 50 dakikalık etkinlik süresinin 40 dakika olarak güncellenmesi gerekliliği vurgulanmış, Covid-19 sebebiyle eğitim öğretime ara verilen sınıf sayısının da 774 olduğu hatırlatılmıştır.

 Sendika, Milli Eğitim Bakanlığı'nın gerekli tedbirleri almaması durumunda okulların tamamen kapatılacağı ve uzaktan eğitime geçişin olacağı kanaatinde olup, ivedi bir şekilde önlem alınmasını beklemektedir.

 Eğitim-Sen'in Kamuoyu ile Paylaştığı Veriler

 Vaka tespit edilen okul 872

 Eğitime 14 gün ara verilen sınıf sayısı 774

 Temaslı veya pozitif öğretmen sayısı 429

 Temaslı veya pozitif öğrenci sayısı 3.947

 Temaslı veya pozitif personel sayısı 23

OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.