LİYAKAT-SEN DEPREM VE EĞİTİM RAPORU

Liyakat-Sen Genel Merkezi tarafından hazırlanan; 06.02.2023 tarihli iki büyük deprem felaketinin ardından tespit ve önerilerimizin bulunduğu "Deprem ve Eğitim Raporu"nu kamuayounun ve yetki makamların takdirine sunarız.

Raporun tam metnini aşağıdaki bağlantıya tıklayarak indirebilirsiniz. İNDİR

Liyakat-Sen Deprem ve Eğitim Raporu'nun sonuç bölümü şu şekildedir;

Ülkemizdeki tüm eğitim yapıları deprem kontrolünden geçirilmelidir. Ülkemizin hemen hemen tamamı deprem bölgesindedir. Risk teşkil eden yapıların öğretim amaçlı kullanımına izin verilmemelidir. Deprem bölgesindeki eğitim yapılarının hasar durumlarıyla ilgili kamuoyu aydınlatılmalı, dezenformasyonu önlemek için sosyal medya etkili kullanılmalıdır.

            Depremden etkilenen kamu çalışanları için çeşitli destek programları uygulanmalı, öğrencilere yönelik destek programlarının uygulayıcılarına çevrimiçi eğitimler verilmelidir. MEB AKUB birimleri yasal mevzuata kavuşturulmalıdır. İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine kadrolu Sivil Savunma Uzmanları atanmalıdır.

            Depremden etkilenen kamu çalışanlarına maddi destek amacıyla deprem tazminatı ödenmeli, sosyal yardım başvurularında bürokrasi azaltılmalıdır. Kamu çalışanlarına deprem bölgelerinden diğer kentlere tayin hakkı verilmelidir.

            İlköğretim Müfredatına zorunlu, ortaöğretim müfredatına ise seçmeli “Acil Durum ve Afet Yönetimi” dersi konulmalıdır. Mesleki ve Teknik Eğitim Programında “Acil Durum ve Afet Yönetimi” adlı alan ve dallar oluşturulmalıdır.

            Yükseköğretimde deprem bölgesi dışındaki illerde yüz yüze eğitime geçilmeli, depremde mağdur olan üniversite öğrencilerine, diğer üniversitelere geçiş, devamsızlık ve sınıf geçme kolaylıkları düşünülmelidir. Depremden olumsuz etkilenen tüm kademelerdeki öğrencilere burs verilmelidir.


Liyakat-Sen Genel Merkezi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sendikalar Haberleri