Kadroya Geçen Öğretmenler Eş Durumu Tayinine Başvurabilir

Kadroya Geçen Öğretmenler İçin Eş Durumu Tayininde Yasal Engel Yok!

Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası; kadroya geçen öğretmenler için eş durumu tayininde yasal  engel yok, açıklaması yaptı. Eğitim Gücü Sen sözleşmeliden kadroya geçen üyelerinin mağduriyet yaşamaması için bir dilekçe ile kadrolu memurların  yer değiştirmeye bağlı  tüm haklarını talep etmelerini istedi. Dilekçenin olumsuz yanıtlanması durumunda ise dava yolunun açılacağını bildirdi. 

Eğitim Gücü Sen genel başkanı Oğuz ÖZAT konuyla ilgili olarak;  sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçmesi sonrası özellikle eş, sağlık  gibi özür grubu kadro hakları için hukukçularımızla görüştük.  
Sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçmesi sonrası, eş tayini de dahil kadronun tüm haklarından yararlanmaları için mevzuatta bir engel bulunmamaktadır. Bakanlığın kadroya geçecek sözleşmeli eğitim personelinin haklarının mevzuat veya atama klavuzu ile engellemesi durumunda sendika olarak hukuki süreç başlatırız. Süreci hızlandırmak için avukatlarımız örnek dilekçe hazırlayarak üyelerimize  sundu,  dilekçeyi idarelerine verebilirler. Dilekçeye verilecek olumsuz cevap karşısında dava yolu açılacak ve  üyelerimiz için hukuki süreci başlatacağız.

Yorum Yap
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Sendikalar Haberleri