Öğretmen MEB, Öğretmene Dair Her Şey, Öğretmen Haber, MEB Öğretmen, MEB Personel Haberleri, Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri, MEB Yönetici Atamaları, EKYS

EĞİTİM GÜCÜ SEN: ''YÖK FORMASYON KARARLARI YÜRÜTMEYİ DURDURMA/İPTALİ TALEBİ İLE DANIŞTAY BAŞVURUMUZU YAPTIK ''

SENDİKALAR

YÖK formasyon kararlarına yürütmeyi durdurma ve iptali için bugün itibari ile Eğitim Gücü Sen olarak Danıştay başvurusu yapılmıştır.

Eğitim Fakültelerinde bölümü olan öğretmen branşlarına dönük başvurumuzla 120 bin Eğitim Fakültesi öğrencisi, 700.000 atama bekleyen formasyonlu ve eğitim fakültesi mezunu öğretmen, 200.000 özel okullarda çalışan öğretmen hakları yanında, öğretmenlik meslek değeri niteliğini ve kalitesini düşürecek bu kararların iptali en öncelikle 20 milyon öğrenci için hassasiyetimiz dâhilindedir.

Kamu eğitim çalışanları sendikası olarak Eğitim Gücü Sendikası eğitimin niteliği yanında öğretmenlik mesleğinin yozlaştırmasını önlemek için de çaba göstermeye devam edecektir.

YÖK kararları mesleki değer yanında eğitimi de yok edecek kadar faciadır. Tamamen politiktir, bilim kurumuna yakışmamıştır.

Kararlara göre verilecek eğitim hiçbir öğretmen branşına uygun olmadığı gibi yetersiz dersler, staj olanaklarının belirsizliği, uzaktan ve açık öğretim gibi öğretmenlik eğitimine uygun olmayan uygulamalarla Yüksek Öğretim Kurumu adeta öğretmenlik pazarlamaktadır.

EĞİTİM GÜCÜ SEN

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.