Öğretmen MEB, Öğretmene Dair Her Şey, Öğretmen Haber, MEB Öğretmen, MEB Personel Haberleri, Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri, MEB Yönetici Atamaları, EKYS

Eğitim Gücü Sen: Açlık sınırına mahkum edilen eğitim çalışanları için 12 Ocak’ta iş bıraktık

SENDİKALAR

Eğitim Gücü Sen'den yapılan açıklama:

Kurulduğu günden bu yana sahanın problemlerinde eğitim çalışanlarının yanında olan Eğitim Gücü Sen memur maaşlarına yapılan %25+ %5 zammın alım gücünü desteklemediği gerekçesiyle 12 Ocak 2023 Perşembe günü tüm Türkiye’de iş bıraktı. Eğitim Gücü Sen genel merkezinin 6 ocak 2023 tarihinde aldığı karar gereğince sendika üyeleri bir günlük iş bırakma eylemiyle eğitim çalışanlarının açlık düzeyinde maaşa mahkum edilmesine tepki verdi.

Bilindiği gibi uzun zamandır merakla ve umutla beklenen memur maaş zammı toplamda %30 olarak belirlenmiş, bu zammın %5 oranıysa maaş farkı olarak zam adı altında ödeneceği anlaşılmıştır. Bununla birlikte öğretmenlik meslek kanununa dayanan kariyer basamakları sisteminin aynı işi yapan öğretmenler arasında çok ciddi maaş farkları yaratmış olması okullarda çalışma huzuruna karşı ciddi bir tehdit olarak karşımıza çıkmıştır. Eğitim Gücü Sen eğitim çalışanlarının en az 26.000 olarak açıklanan yoksulluk sınırında maaş alması gerektiği yönünde talepte bulunmaktadır. 

Eğitim çalışanlarının maaşlarında alım gücü, özellikle geçtiğimiz Temmuz ayı itibariyle enflasyon oranının beklenenin üzerinde seyretmesiyle beraber önemli oranda düşmüştür. Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası eğitim çalışanlarının maaşlarında iyileştirme yapılması ve maaşlara en az yoksulluk sınırı düzeyinde seyyanen zam yapılması gerektiği konusunda sahada ve meydanlarda tavrını net biçimde göstermiştir. Ancak görünen odur ki eğitim çalışanlarının maaşlarında iyileştirmeye gidilmesi yönünde taleplerine karşı sessiz kalınmıştır. Eğitim Gücü Sen buna yönelik olarak tavrını sürdürmeye ve eğitim çalışanlarının her tür sorunların olduğu gibi ekonomik sorunlarında da yanında olmaya devam edecektir. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.