Ali Yalçın ve Şükrü Kolukısa Memur Zammı Konusunda Farklı Açıklamalarda Bulundu

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ile Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa, yüzde 30'luk zam konusunda farklı açıklamalarda bulundu.

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, memurlara yapılan zam konusunda TGRT Haber kanalına yaptığı açıklamada; ''Yüzde 30'luk zam beklentilerimizi karşıladı. Ek zamma şu an için gerek yok.'' açıklamasında bulunmuştu.

Devam eden süreçte farklı zamanlarda yaptığı açıklamalarda ve sosyal medya paylaşımlarında yüzde 30 zam ile ilgili memnuniyetini dile getirmişti.

Yalçın'ın aksine Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa, yüzde 30'luk zammın beklentileri karşılamadığını dile getirdi.

Ogretmenmeb.com olarak Şükrü Kolukısa'nın Eğitim-Bir-Sen Denizli 1 ve 2 No’lu şubelerinin düzenlediği genişletilmiş il divan toplantısında yaptığı açıklamaları paylaşıyoruz:

“Bir fedakârlık yapılacaksa, bu fedakârlığı ilk yapacak olanların bu teşkilat olduğunu biliyoruz. Nasıl ki 17-25 Aralık’ta ülkemizin başına çorap örülmeye çalışıldığında meydanlarda biz vardık, nasıl ki 15 Temmuz’un kapkaranlık kanlı gecesinde alanlara ilk çıkan insanlar biz olduysak, bu ülke için can feda edilmesi gerekiyorsa buna hazır olduğumuzu her zaman dosta düşmana gösterdik. Bu ülke, bu millet bize ihtiyaç duyduğunda her zaman fedakârlık yapmaya hazır olduk. Ancak bir gelir dağılımı yapılıyorsa, bir hak bölüşülüyorsa, bir alın terinin hakkı söz konusuysa, o zaman o masadan alın terimimizin hakkını almadan kalkmayacağımızı herkesin bilmesi gerekir. Bu hayat pahalılığında, her şeyin bu kadar zamlandığı bir ortamda kamu görevlilerine yapılan zam beklentilerin altında kalmıştır.” 

Bu açıklamayla beraber Eğitim-Bir-Sen'de bir görüş ayrılığı olduğu açıkça ortaya çıkmış oldu.

Genel Başkan Ali Yalçın zammı yeterli bulurken, Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda başkan adayı olan Şükrü Kolukısa zammı yetersiz bulmaktadır.

Yine Eğitim-Bir-Sen teşkilatlarında da bu konuda görüş ayrılığı bulunmaktadır. 

Ogretmenmeb.com olarak olarak bizim gözlemimiz zammı yetersiz bulan üye sayısı çok daha fazladır.

Bakalım devam eden süreçte Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen tarafından ek zam talebi dile getirilecek mi...

OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

Yorum Yap
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Sendikalar Haberleri