Öğretmen MEB, Öğretmene Dair Her Şey, Öğretmen Haber, MEB Öğretmen, MEB Personel Haberleri, Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri, MEB Yönetici Atamaları, EKYS

Ali Yalçın'dan Yeni 3600 Ek Gösterge ve Sözleşmeli Personel Açıklaması

SENDİKALAR

Memur-Sen genel başkanı Ali Yalçın, 3600 ek gösterge ve 500 bini aşan sözleşmeli personelle ilgili açıklamada bulundu.

Memur-Sen genel başkanı Ali Yalçın, 3600 ek gösterge ve sözleşmeli personellerle ilgili yeni bir açıklama yaptı. Ağrı'da bazı temaslarda bulunan Yalçın, 3600 ek gösterge sorununun 2022 yılı sonuna kadar çözümleneceğini ve sözleşmeli personellerle ilgili de 2022'de çalışmanın tamamlanacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 4 meslek grubuna(polis, öğretmen, hemşire, din görevlisi) 3600 ek gösterge sözü verdiğini fakat meslek grubu gözetmeksizin çalışma yapacaklarını belirten Yalçın, kamuda bir merdiven basamağı oluşturacaklarını ve adaletsizliklerin giderileceğini açıkladı. 

3600 ek gösterge ile emekli aylıklarının bin 100 liraya kadar artabileceğini söyleyen Ali Yalçın, ikramiyelerin de 30 bin lira kadar artacağını vurguladı. 3600 ek göstergeyle ilgili ilk toplantı kasım ayında yapılacak ve yetkili sendika Memur Sendikaları Konfederasyonu da toplantıda olacak. Kasım ayında yapılacak toplantıda 3600 ve kamudaki ek göstergelerde nasıl bir değişim yapılacağının çerçevesinin çizilmesi bekleniyor.

Öte yandan kamuda 520 bin sözleşmeli personelin görev yaptığını hatırlatan Yalçın, 2022 yılında bu sorunun da çözüleceğini açıkladı. Bilindiği gibi Milli Eğitim Bakanlığı'nda da çoğu öğretmen olmak üzere 100 bin civarında sözleşmeli personel görev yapıyor. Çeşitli bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan sözleşmeli personelle alakalı 2022'de yeni bir mevzuat çıkarılacağı ve sözleşmeliliğin kadroya geçiş süresi başta olmak üzere tek tip olacağı değerlendirilirken küçük bir ihtimal de olsa tüm sözleşmeli personelin kadroya alınabileceği de düşünülüyor.

 Özellikle 5510 sayılı kanuna tabi olup 2008 yılı ve sonrasında başlayan öğretmenler 3600 ek göstergenin tüm detaylarıyla çalışılıp mağduriyet oluşmamasını beklerken, emekli olmuş öğretmenler de 3600 ek göstergeden yararlandırılmayı beklemektedir. Öğretmenlere 3600 ek göstergeyle ilgili genel taslağın 2022 yılı haziran ayına kadar büyük oranda oluşturulması beklenmektedir.

 OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.