Ali Yalçın'dan TYP, DYK ve Yardımcı Kaynak Açıklaması

Memur-Sen genel başkanı Ali Yalçın TYP, DYK ve MEB'in yardımcı kaynaklarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

 Memur-Sen ve Eğitim Bİr Sen genel başkanı Ali Yalçın, Twitter hesabından eğitim gündemine dair bazı açıklamalarda bulundu. Yalçın, geçtiğimiz gün Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından canlı yayında açıklanan 6. ve 10. sınıflara Destekleme ve Yetiştirme Kurslarının açılması haberini olumlu değerlendirdiklerini, MEB'in yardımcı kaynakları ücretsiz dağıtmasını eğitimde fırsat eşitliği ve velilerin yükünü azaltma açısından olumlu gördüklerini aktardı.

 Son 1 ayda 40 il gezdiğini, eğitim çalışanlarıyla bir araya geldiğini ifade eden Yalçın, okullardaki en büyük eksikliklerden birinin yardımcı personel ve güvenlik elemanlarının olduğunu söyledi. 

 İŞKUR tarafından Toplum Yararına Çalışma Programı(TYP) kapsamında okullara istihdam edilen personellerin görev süresinin aralık ayında dolacağını ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın şimdiden önlem alması gerektiğini belirten Yalçın, okullardaki personel eksikliğinin iş güvencesine dayalı olarak kadrolu istihdam edilmesi gerektiğini vurguladı.

OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sendikalar Haberleri