Ali Yalçın'dan Okul ve İl MEM Müdürünü Azarlayan Bakan Özer'e Sert Sözler

Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'dan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'e eleştiri...

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, geçtiğimiz gün Şanlıurfa'da gezdiği bir okulda gördüğü eksiklikler ve öğrenci şikayetleri üzerine Şanlıurfa il milli eğitim müdürü ve okul müdürünü azarlamış ''Siz ne iş yaparsınız?'' diye çıkışmıştı.

 Memur Sen ve Eğitim Bir Sen genel başkanı Ali Yalçın, bakan Özer'in il müdürü ve okul müdürünü azarlamasını eleştirdi.

İşte Ali Yalçın'ın Twitter hesabından yaptığı açıklamalar:

“Usul esastan mukaddemdir”

“Usul esasa tekaddüm eder” bir Mecelle kuralıdır. Hukukta bir çok davanın esastan değil de usulden kaybedilmesi bu kural ile açıklanır. Usül ve esas meselesi sadece hukukun değil; eğitimin, bürokrasinin, siyasetin, kısacası hayatın temel ilkesidir.

Veli’nin,Vali’in,Kaymakam’ın eğitimciyi; öğrenci,toplum önünde rencide eden,bitiren muamelesi nasıl günahsa,aynı muameleyi Bakanlık yaptığında bu mübah olmaz. Bilakis,yanlışa meşruiyet üretir.Benzer bir haksızlık karşısında Bakanlık,tepki verecek mecali de kendinde bulamaz.

Eğitim-Bir-Sen olarak,”Öğretmenin,eğitimcinin itibarı yükselmeden,eğitimin kalitesi yükselmez.Bunu,Milli Eğitim Bakanlığı önemsemezse hiç kimse önemsemez.” demeye devam edeceğiz. *** “Kendinizi zor tuttuğunuz anlar vardır.Olgunluk,işte o noktadan sonra başlar.” İbrahim Tenekeci

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sendikalar Haberleri