Ali Yalçın'dan ''Öğretmenlik Meslek Kanunu'' Açıklaması

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'dan ''Öğretmenlik Meslek Kanunu'' Açıklaması

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sosyal medya hesabı üzerinden ''Öğretmenlik Meslek Kanunu'' ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Ogretmenmeb.com olarak bu açıklamaları sizlerle paylaşıyoruz:

Öğretmenin Muştusu,Meslek Kanunu Olsun

Eğitimciler,mesleğin kariyer meslek olması için,öğretmenlerin statü,hak,yetki,görev ve sorumluluklarının bir kanun çerçevesinde düzenlenmesi ve toparlanmasını yıllardır bekliyorlar.

Vaat,artık icraat olmalı,kanun 24 Kasım’da meclise inmeli.

Öğretmenin kariyer basamaklarını tanımlayan,aday öğretmen, öğretmen, uzman öğretmen ve başöğretmen şeklinde her basamağı bir öncekinden farklı hak,yetki,sorumlulukla donatan, ilave özlük hakları getiren,istihdam ve iş güvencesi içeren bir düzenleme gerekmektedir.

Eğitim kurumu yöneticiliğinin kariyer meslek olduğu,resmi öğretim kurumlarında eğitim kurumu yöneticiliğinin,eğitim-öğretim hizmetleri sınıfı içinde kadro unvanı şeklinde tasarlandığı,kamu yönetim sisteminde ihrapta mahalli olan, mükteseb haklar içeren bir tasarım gerekmektedir.

AKS ve mülakatı kaldıran,bir çok başlığı içeren,muğlaklığı gideren Öğretmenlik Meslek Kanunu daha fazla ötelenmemeli,bir an önce hayata geçirilmelidir.

OGRETMENMEB.COM

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sendikalar Haberleri