Öğretmen MEB, Öğretmene Dair Her Şey, Öğretmen Haber, MEB Öğretmen, MEB Personel Haberleri, Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri, MEB Yönetici Atamaları, EKYS

Ali Yalçın'dan ''Öğretmenlik Meslek Kanunu'' İle İlgili Açıklama

SENDİKALAR

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'dan Öğretmenlik Meslek Kanunu İle İlgili Açıklama Geldi.

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sosyal medya hesabı üzerinden Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Ogretmenmeb.com olarak o açıklamaları sizlerle paylaşıyoruz:

Öğretmenlik Meslek Kanunu Güçlendirilerek Meclise Sevk Edilmelidir

MEB’in Öğretmenlik Meslek Kanunu tasarısına ilişkin bazı başlıklar Cumhurbaşkanımız tarafından paylaşılmıştır. Önemli adımların olduğu tasarıda boşluklar bırakılmamalı,güçlendirilerek meclise sunulmalıdır. Uzman Öğretmenlik için ilave 1000₺ ve Başöğretmenlik için ilave 2000₺ verilmesinin planlanması,ilave 1’er derece verilmesinin vaat edilmesi, kontenjan sınırının olmaması,kariyer geçişlerinde yüksek lisans ve doktoranın karşılığının olması,AKS’nin kalkması,bunlar güzel adımlar. Özel öğretim kurumlarındaki öğretmenler,eğitim öğretim sınıfından GİH sınıfına geçen şube müdürü dahil çeşitli kademelerdeki MEB yöneticileri kapsam içinde olmalıdır.Okul yöneticilerinin görev süre sınırının yükseltilmesi,yöneticilik görevlerinin kadro ünvanı olarak tasarlanması, öğretmen alımında mülakatın kaldırılması,istihdamda güçlük çekilen yerlerde mali özendirme,uzman öğretmenlikten başöğretmenliğe geçişte süre sınırının esnetilmesi,doktoranın özendirilmesi için başöğretmenlikte sınav muafiyeti dışında tasarımlar gibi hususlar düşünülmelidir. Meslek Kanunu için Kasım ayının başında 81 İl’de yaptığımız eylemler karşılıksız kalmamıştır. 

Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun çıkacak olması bir heyecan oluşturmuştur.Heyecanı düşürmeyip,memnuniyeti daha da yükseltecek hususlar için kanunda boşlukların oluşmaması önemlidir.

OGRETMENMEB.COM

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.