Ali Yalçın'dan ''Memura 300 TL'' Açıklaması

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, vergi muafiyeti sebebiyle memurların maaşlarının ortalama 300 lira artacağı haberlerini yalanladı.

 Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, bugün TGRT Haber'e konuk oldu. Yalçın, vergi muafiyeti sebebiyle memurlara 300 lira yansıyacağı haberlerinin doğru olmadığını vurgulayarak Muhasebat Genel Müdürlüğü'ne çağrıda bulundu.

 Yalçın, Twitter hesabından yaptığı açıklamada ''Gelir vergisi muafiyeti memura 300 ₺ olarak yansıyacak haberleri ve ortalıkta dolaşan tablolar kafa karıştırıyor. Haberler gerçeği yansıtmıyor. Muhasebat Genel Müdürlüğü hiç vakit kaybetmeden bir çizelge yayınlamalı,kamuoyundaki bilgi yanlışı ivedi düzeltilmelidir.'' ifadelerine yer verdi.

 Daha önce de konuyla ilgili açıklama yapan Yalçın, maaşı yüksek olanlar için daha fazla bir vergi muafiyeti olduğunu derece ve kademesi 1/4 olan öğretmen için aylık ortalama 188 lira, sözleşmeli öğretmenler için aylık ortalama 369 lira yansıyacağını söylemişti.

 Muhasebat Genel Müdürlüğü'nün mesleklere, hizmet yılına, derece ve kademeye, maaşa göre vergi muafiyetinin ne anlama geldiğine ve maaşlara nasıl bir katkısı olacağına dair bir tablo yayınlaması bekleniyor.

 OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

Yorum Yap
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Sendikalar Haberleri