Ali Yalçın: ''Asgari Ücretin Artacak Olması Toplumda Heyecan, Okullarda Kaygı Oluşturuyor''

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'dan açıklamalar

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ''Eğitim-Bir-Sen Ankara 4 No’lu Şube Okul Yöneticileri ve İşyeri Temsilcileri Eğitim Programına'' katıldı.

Programda asgari ücret ve okul bütçeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Sosyal medya hesabı üzerinden okul bütçelerinde sıkıntıları dile getiren Yalçın, şu paylaşımları yaptı:

''Asgari Ücretin Artacak Olması Toplumda Heyecan,Okullarda Kaygı Oluşturuyor (!)

Okullarda Yardımcı Hizmetli personel ihtiyacı var.TYP’den yapılan takviye bir miktar nefes aldırdı ama sorunu toptan çözmedi.
Okullar OAB ile kendi çözümünü arıyor,asgari ücret ise kaygılandırıyor. Okul Aile Birlikleri ile bağışlar üzerinden okulda bütçe oluşturmaya,asgari ücretten personel alarak yaşadıkları soruna çözüm üretmeye çalışan okul idareleri,asgari ücretin artacak olmasına sevinemiyorlar. Bağış toplarken yaşanılan sıkıntıyı ancak okul yöneticisi olanlar anlar.

Salgın dönemi okul ile velinin bağını daha da zayıflattı.Okul yönetimlerini eğitim liderliği yormuyor,asıl personel eksikliği yoruyor. Okul Yönetimlerine,sadece mühür ve atama kararnamesi verilmemeli. Okul yönetimlerine ya personel ya da personel çalıştıracak bütçe verilmelidir. Bütçe oluşturmakta zorlanan OAB’ler,asgari ücret arttığında daha fazla para bulmak için uğraşacak ya da havlu atacaktır.Devlette her kurumun bütçesi var.Okulların hepsinde bütçe yok.Para bulma dahil her işin üstesinden gelmekle sorumlu okul yöneticileri var.''

OGRETMENMEB.COM

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sendikalar Haberleri