Ali Yalçın: 6. Dönem Toplu Sözleşmede Elimizden Geleni Yaptık

Memur Sen ve Eğitim Bir Sen genel başkanı Ali Yalçın, 6. dönem toplu sözleşme görüşmelerinde ellerinden geldiğini yaptıklarını söyledi.

 Memur-Sen'in resmi web sayfasında yer alan habere göre, Memur Sendikaları Konfederasyonu(Memur-Sen) 52. Başkanlar Kurulu Toplantısı gerçekleşti. Genel başkan Ali Yalçın, 6. dönem toplu sözleşme görüşmelerinde sorunlara çözüm bulunması ve yeni kazanımlar elde etmek için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, eğitim çalışanları için var güçleriyle çalışmaya, çalışanların beklentilerinin karşılık bulması için çaba sarf etmeye devam edeceklerini ifade etti.

 Salgın nedeniyle son iki yılda toplumun her kesiminin maddi ve manevi sıkıntı çektiğini belirten Yalçın, toplu sözleşme sürecinde sahada çok büyük bir hareketlilik sağladıklarını ve toplu sözleşmeden bu yana 40 bin yeni üye kazandıklarını belirtti.

 Eğitimden sorumlu genel başkan Yardımcısı Attila Olçum, 1-3 Aralık 2021 tarihinde gerçekleştirilecek yirminci Milli Eğitim Şurasında eğitimde fırsat eşitliği dışında iki ana başlık geliştirdiklerini ve toplam üç ana başlıkta 27 öneri sunacaklarını ve bu önerileri yakın zamanda kamuoyu ile paylaşacaklarını vurguladı.

 Bilindiği üzere 6. dönem toplu sözleşme görüşmelerinde memur ve memur emeklisine 2022 için %5+7 ve enflasyon farkı, 2023 yılı için %8+6 ve enflasyon farkı, en az %1 temsil gücüne sahip sendika üyelerine yılda dört defa 400'er lira ve toplamda bin 600 lira toplu sözleşme ikramiyesiyle eğitim koluna ait yaklaşık 35 kazanım elde edilmişti. 

 OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

Yorum Yap
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Sendikalar Haberleri