Öğretmen MEB, Öğretmene Dair Her Şey, Öğretmen Haber, MEB Öğretmen, MEB Personel Haberleri, Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri, MEB Yönetici Atamaları, EKYS

2 Kasım'da Yaklaşık 200 Bin Öğretmen Okullarda Olmayacak

SENDİKALAR

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun düzenlenmesi başta olmak üzere çeşitli taleplerle 200 binin üzerinde öğretmen 2 Kasım 2022'de okullarda olmayacak.

14 Ekim'de Ankara Başkent Öğretmenevi'nde eğitim sendikalarının büyük buluşması sonrasında alınan karar gereği yeni bir meslek kanununun ortaya konması başta olmak üzere, öğretim yılına hazırlık ödeneğinin bir maaş tutarına çıkarılması, öğretmen maaşlarının iyileştirilmesi, mülakat uygulamasına son verilmesi, vergi dilimi, aile ve çocuk yardımı gibi ödemelerin güncellenmesi için 2 Kasım 2022 tarihinde iş bırakılacak.

2 Kasım'da yapılacak iş bırakma eylemine Eğitim İş, Eğitim Sen, Hürriyetçi Eğitim Sen, Teç Sen, Anadolu Eğitim Sen, Özgür Eğitim Sen, Eğitim Hak Sen, Eksen Eğitim Sen, İdeal Eğitim Sen, Eğitim Söz Sen, Eğitimde Birlik Sen ve Eşit Haklar Sendikası katılacak.

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın 2022-Temmuz verilerine göre bu sendikaların üye sayıları şöyle:

 Tabloda da görüldüğü üzere 2022 yılının Temmuz ayı verileriyle birlikte 2 Kasım'da iş bırakma eylemine katılacak sendikaların toplam üye sayısı 173 binin üzerindedir. Bu üyelerin bir kısmı akademik personel olsa da bir çoğu öğretmendir. Öğretmenlik Meslek Kanunu, uzman/başöğretmenlik yazılı sınavı sebebiyle iki büyük eğitim sendikasından(Eğitim Bir Sen ve Türk Eğitim Sen) diğer sendikalara yoğun bir geçiş olduğu değerlendirilmektedir. Dolayısıyla listede yer alan sendikaların üye sayılarının 2022 Ekim itibariyla 200 binin üzerinde olduğu öngörülmektedir.

2 Kasım 2022 Çarşamba Günü yaklaşık 200 bin öğretmen okullarda olmayacak. Dolayısıyla velilerin de gerekli önlemi almaları ve çeşitli mağduriyet yaşanmaması adına bu durumu gözardı etmemeleri gerekmektedir.

OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.