Öğretmen MEB, Öğretmene Dair Her Şey, Öğretmen Haber, MEB Öğretmen, MEB Personel Haberleri, Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri, MEB Yönetici Atamaları, EKYS

11-15 Nisan Mesleki Çalışma Dönemi Ek Ders Ücretleri İle İlgili MEB'e Yazı Yazıldı

SENDİKALAR

EĞİTİM-SEN: ''11-15 Nisan Tarihleri Arasında Gerçekleştirilen Mesleki Çalışma Faaliyetlerinin Ek Ders Ücretleri Hakkında MEB’e Yazı Yazdık''

Nisan ara tatilinden kısa bir süre önce Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından bizzat yapılan açıklamada; 11 – 15 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek mesleki çalışma faaliyetlerinin çevrimiçi yapılacağı, öğretmenlerin ve öğrencilerin okula gitme zorunluluklarının bulunmadığı, “Öğretmen Bilişim Ağı” sayesinde Türkiye’nin istenilen yerinden girip derslerini tamamladıkları takdirde hiçbir sorun yaşamayacakları ifade edilmiştir. Buna göre; Bakanlığınızca yapılan açıklamaya istinaden öğretmenler Nisan ara tatilinde mesleki çalışma faaliyetlerini çevrimiçi tamamlamışlardır. Ancak Sendikamız şubeleri tarafından; Nisan ayı ara tatilinde mesleki çalışma faaliyetlerinin tamamladıkları halde ek ders ücretlerinin ödenmemesi sorunuyla yüz yüze kalındığı Genel Merkezi’mize iletilmiştir. Tarafımıza iletilen başvurularda; en az bir modülü tamamlayamadıkları veya son değerlendirmeyi yapmadıkları gerekçesiyle ek ders ücretlerinin ödenmediği belirtilmişse de, bu hususlarla ilgili hiçbir ön bilgilendirmenin yapılmadığını belirtmek isteriz.

Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Derslerine İlişkin Karar’ın 6 maddesinin 3.fıkrasındaki; “Öğretmenlere, ilgili mevzuatına göre yaptıkları meslekle ilgili çalışma sürelerinde bir öğretim yılında dört haftayı geçmemek üzere ve fiilen görev yapmaları kaydıyla haftada 15 saat ek ders ücreti ödenir.” amir hükmüne rağmen ek ders ücretlerinin ödenmemesi mevzuata aykırı olduğu gibi aynı zamanda angarya yasağına da aykırılık teşkil etektedir.

Yukarıdaki açıklamalar ışığında; üyelerimizin 11- 15 Nisan 2022 tarihleri arasında gerçekleşen mesleki çalışma faaliyetlerinin tamamladıkları halde ödenmeyen ek ders ücretlerinin ödenmesi için gereğinin yapılmasını ve sonuçtan Sendikamızın bilgilendirilmesini rica ederiz.

İkram ATABAY

Genel Sekreter

EĞİTİM-SEN

Yorumlar (2)

Mert Yalçln 2 Yıl Önce

MEB Öğretmeni cezalandırmak için fırsat arıyor. 20 dakikalık videoyu izlemedin diye 15 saat kedersiz kesilirmi,,,..?

Hasan Ali 2 Yıl Önce

20 dakikalık video seyretme karşılığı yaklaşık 450 TL devlet verirken, 450 kazanmak için bir hammal en az iki gün boyunca saat sınırı olmaksızın sırtında yük taşımakta. Bu durumda ceza kime verilmiş oluyor, ya da cezamı ödülmü, ödülse; almamak için 20 dakikasını ayırmayan öğretmen mi? suçlu, ödülü vermek için bile 20 dakikasını ayırmayan öğretmene, o 20 dakikasını ayırıp seyreden dinleyen ve kendini geliştiren meslek taşına yapacağı ödeme ile eşit tutmadığı için devlet mi? suçlu. Lütfen önce kendi bahçemize bakalım, bahçesine bakan verim alanın hakkınıda verelim. Teşekkür ederim. Birde bu yönden bakmakta fayda var.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.