ÖSYM, YKS'de Görevli Öğretmenlere Eksik Ücret Yatırdı

ÖSYM, geçtiğimiz hafta sonu 3 oturum olarak yapılan YKS'de görevli öğretmenlerin ücretlerini ödedi. Ücretlerdeki eksiklik tartışmalara sebep oldu.

  18 Haziran 2022 tarihinde uygulanan 2022-YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT), 19 Haziran 2022 tarihinde uygulanan 2022-YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve 2022-YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) oturumlarında görev alan öğretmenlerin sınav görevli ücretleri hesaplara yatırıldı.

 Geçtiğimiz haftalarda salon başkanı ve gözetmen olmak üzere diğer görevlerde yer alan sınav görevlilerinin ücretlerinin artırıldığı duyurulmuştu. Buna göre salon başkanı görevinde bulunan öğretmenlere 327 lira, gözetmen olan öğretmenlere ise 317 lira ödeme yapılacaktı.

 Bugün hesaplara ödenen tutarlarda geçtiğimiz yıl ve bu yıl haziran ayına kadar ödenen ücretlerin ödendiği; salon başkanına 250 lira, gözetmene ise 210 lira ödeme yapıldığı görüldü. 

 Öğretmenler, ücretlerin az oluşuna ve artış duyurusuna ÖSYM'den bir yalanlama gelmemesine tepkili. Başta ulaşım giderleri ve ekonomik dalgalanmalar göz önüne alındığında salon başkanı ve gözetmen ücretlerinin en az 400 liraya çıkarılması beklenmektedir.

 OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

Yorum Yap
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (11)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ösym Haberleri Haberleri