Öğretmen MEB, Öğretmene Dair Her Şey, Öğretmen Haber, MEB Öğretmen, MEB Personel Haberleri, Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri, MEB Yönetici Atamaları, EKYS

Yeni Atanan Öğretmenler Hemen Göreve Başlamayacak

ÖĞRETMEN ATAMA VE TAYİNLER

Milli Eğitim Bakanlığı, yeni atanan öğretmenleri eğitime aldıktan sonra göreve başlatacak.

 Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) plan ve bütçe komisyonu 2022 MEB bütçesi görüşmelerinde yeni atanan öğretmenlerle ilgili aldıkları yeni bir kararı açıkladı.

 MEB, yeni ataması yapılan sözleşmeli öğretmenleri artık direk okullara göndermeyecek. Ataması yapılan öğretmenler 3 aylık eğitim sürecinden geçtikten sonra derse girecek. Bu 3 aylık süreçte öğretmenlere maaş ödemesi yapılıp yapılmayacağı bilinmiyor. Üniversitelerde halihazırda öğretmenlik programlarında staj olarak bilinen öğretmenlik uygulaması derslerinde öğretmen adayları zaten okullara gidiyordu. Bakanlığın bu 3 aylık eğitiminin kapsamının daha farklı olacağı değerlendiriliyor.

 Bakan Özer,  "Yeni aldığımız öğretmenleri direkt okullara öğretmen olarak başlatmaktan ziyade 3 aylık bir eğitim programından geçirme ile ilgili yeni bir çalışmamız var." ifadelerini kullandı. 2022 yılı ocak ayında yapılacak 15 bin sözleşmeli öğretmenin bu karardan etkileneceği ve göreve mart veya nisan ayında başlayacakları tahmin ediliyor.

 OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

Yorumlar (1)

Sevgi safçı 2 Yıl Önce

Sayın bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Hep istediğim bir uygulama. Birçok öğretmenlerimiz sanki pedagojik formasyon almamış gibi çocuklarımızın eğitim yaşına inemiyorlar ve o süreçte be yaşadıklarını bilmiyorlar. Sadece para kazanmak için işini yapan öğretmenler çok isteksiz ve çocukları çok tamsevmiyorlar gibi. Öncelikle gerçekten çocukları seven ve formasyon dersleri alanlar bu mesleği saygı değer mesleği yapmalılar ve hakkını vermeliler.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.