Sözleşmeli Öğretmenler, Özür Grubu Atamalarında Tayin Hakkı İstiyorlar

Öğretmenlik Meslek Kanunu açıklamalarından sonra umutlanan sözleşmeli öğretmenler, 2022 Ocak ayında özür grubu kapsamında atanma hakkı istiyorlar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Öğretmenlik Meslek Kanunu ile kadrolu/sözleşmeli öğretmen ayrımının kaldırılacağını duyurmuştu. Bu açıklamadan sonra umutlanan sözleşmeli öğretmenler de 2022 Ocak ayında özür grubu atamaları kapsamında tayin hakkı elde edebileceklerini düşünmüşlerdi.

Fakat kanun henüz TBMM'ye gelmedi. Ayrıca Öğretmenlelik Meslek Kanunu TBMM'ye gelse bile sözleşmeli öğretmenlerin mecburi hizmet bitmeden tayin hakkına sahip olmayacakları yönünde açıklamalar yapıldı.

Ogretmenmeb.com olarak yakından takip ettiğimiz süreçte MEB Personel Genel Müdürlüğü tarafından yapılan 2022 Ocak Özür Grubu Atama Duyurusunda da sadece kadrolu öğretmenleri kapsadığı açıklandı. (3 Ocak 2022 tarihi itibarıyla kadrolu öğretmen olma şartı)

Sözleşmeli öğretmenlere ayrı bir duyuru yapılıp yapılmacağı da belli değil.

Tüm bu gelişmeler ışığında sözleşmeli öğretmenler Twitter üzerinden seslerini duyurmaya çalışıyorlar.

Ogretmenmeb.com olarak "MebOcakta AilemiziVer" hastagi ile yapılan paylaşımlardan bazılarını sizlerle paylaşıyoruz:

*Çocuğumun ağzında bir aydır düşmeyen tek kelime BABA!! Ocak ayında ailemize kavuşmak biz sözleşmeli öğretmenlerin de hakkımız . 

*Müjde nerede? Sözleşmeli öğretmenler yuvalarına kavuşmak istiyor. 

*Sözleşmeli öğretmene ailesini verin. Kanun çıkmadığı için takvime dahil olamadık. Bizim için ayrı bir takvim bekliyoruz.

*Cumhurbaşkanının müjdelediği gibi kadrolu ve sözleşmeli arasında fark kalmasın. Bizler de ailelerimizle yaşamak istiyoruz. 

*Eşi özel sektörde,esnaf ya da çakılı kadro olarak çalışan sözleşmeli öğretmenler eşinden ve çocuğundan 3,5-4 yıl ayrı kalıyor. Bizler de kadrolular gibi 1 sene sonunda eş özrü istiyoruz.

*Musluman bir ulkede karı-kocadan birinin meslegini yapmak istemesi yuzunden aile birliginin olmaması zulümdür. Artık bu aile zulmüne son verilsin. Yoksa yonetenlerin inandırıcılıgı kalmıyor.
Bu Ocakta evimizde olmalıyız.

OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Öğretmen Atama Ve Tayinler Haberleri