Öğretmen MEB, Öğretmene Dair Her Şey, Öğretmen Haber, MEB Öğretmen, MEB Personel Haberleri, Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri, MEB Yönetici Atamaları, EKYS

PİKTES Öğretmenleri Kadroya Geçmeyi Bekliyor

ÖĞRETMEN ATAMA VE TAYİNLER

PİKTES kapsamında istihdam edilen öğretmenler kadroya geçmeyi bekliyor. Taleplerini Twitter etkinliği ile dile getirdiler. Detaylar Ogretmenmeb.com'da...

Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi (PIKTES) kapsamında istihdam edilen öğretmenler, MEB tarafından kendilerine kadro verilmesini bekliyorlar.

Yaklaşık 5 yıldır bu görevi sürdüren öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığına seslerini duyurmayı ve kadro taleplerine karşılık bulmayı umuyorlar.

Geçici süreli olarak göreve başlatılan öğretmenler, uzun süredir aynı proje kapsamında görev yapmalarından dolayı artık kadroyu hak ettilerini düşünüyorlar.

Twitter üzerinden etinlik düzenleyen öğretmenler, #PiktesKadroyaHazır hastagi ile Türkiye gündemine girmeyi başardılar.

İşte #PiktesKadroyaHazır hastagi ile yapılan paylaşımlardan bazıları:

Farklı dil ve kültüre sahip, savaş mağduru yüzbinlerce mülteci öğrenciye 5 yıldır eğitim veren Piktes Öğretmenlerinin haklı talebi artık karşılık bulsun. Gelecek kaygıları ancak KADRO ile giderilebilir.

Piktes öğretmenlerinin yıllarca sürdürmüş olduğu mücadelelerini takdir ediyor ve onları destekliyorum. Hak ettikleri kadroyu en yakın zamanda almalarını umuyorum. Çünkü gerçekten bunu çoktan hak ettiler. Öğretmenlerimiz yalnız kalmamalı.

Türkçemizi yabancı uyruklu öğrencilere öğreten PİKTES öğretmenlerinin gelecek kaygısı artık giderilmeli. KPSS, mülakat, güvenlik soruşturmasından geçen öğretmenlerimizin kadro talepleri karşılanmalı. Geçici çözümler değil kalıcı istihdam olmalı.

Görevinde 6. yılına girecek olan piktes öğretmenleri her şartta ve sahada işini özveri ile ifa etmiştir. Bizler bunun karşılığında yalnız kalmayı hak etmiyoruz. Bize sahip çıkılsın. Her yıl sözleşmemiz bitecek diye kaygı ile yaşıyoruz. Bizler de ÖĞRETMENİZ.

KPSS, mülakat ve güvenlik soruşturması ile istihdam edilen PİKTES öğretmenlerinin göçmenlerin uyum sürecinde katkıları önemlidir ve sürdürülebilir olmalıdır. 

Hem sınava giriyorlar, hem mülakata tabi tutuluyorlar. Mazlum milletlerin kimsesiz çocuklarına umut oluyorlar. Ama yıllardır kadro alamıyorlar.

PİKTES Öğretmenlerimizin hakkı teslim edilmelidir.

Ben işimi severek yapıyorum. Türk Suriyeli ayırt etmeden çalışıyorum. Siz de kadrolu sözleşmeli piktesli ayrımını kaldırın artık.

OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.