Öğretmen MEB, Öğretmene Dair Her Şey, Öğretmen Haber, MEB Öğretmen, MEB Personel Haberleri, Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri, MEB Yönetici Atamaları, EKYS

Oğuz Özat'tan Öğretmen Atama Açıklaması

ÖĞRETMEN ATAMA VE TAYİNLER

Eğitim Gücü Sen Genel Başkanı Oğuz ÖZAT’ın 45 bin öğretmen ataması ile ilgili açıklamaları...

Eğitim Gücü Sen Genel Başkanı Oğuz ÖZAT, 45 bin öğretmen atamasının hayal kırıklığı olduğunu belirterek açıklamalarda bulundu. Sayın ÖZAT’ ın yaptığı açıklama şu şekilde:

“Bizim bugüne kadar ki talebimiz 100.000 atamadır. Halen de bu sayıyı talep ediyoruz. Geçen hafta Genel Başkan Yardımcısı arkadaşlarımız Personel Genel Müdürlüğünü ziyaret ederek bu talebimizi yazılı ve sözlü iletiler. Bunun yanı sıra; 12 siyasi parti genel başkanı ve genel başkan yardımcısına da atama talebimizi yazılı olarak iletip, gündeme getirmelerini istedik. Okullarımızda 90.000 ücretli öğretmenin çalıştığı koşullarda, eğitim sistemimiz için öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz için 100.000 atama gerekçelidir, makuldür. Devletimizin de bunu yapacak gücü vardır.

Bunun yanında 6004 anaokulu 30.000 anasınıfı yaptığını iddia eden Milli Eğitim Bakanlığı bu atamalarda okul öncesine 3.000 kontenjan ayırmıştır.
Peki 30.000 sınıfın öğretmenleri nerede? 6000 okulun okul öncesi öğretmenine ihtiyacı yok mu? 

Ya bu 6000 okul yapılmamıştır ki yapılmadığını biliyoruz ya da insanlara bu şekilde reklam yapılmakta bilmeyen kamuoyu bu şekilde yanıltılmaktadır. Aynı zamanda atama bekleyen okul öncesi öğretmenlerinin umutlarını bu şekilde istismar etmek doğru mudur? Devlet geleneğine yakışmakta mıdır?
Milli Eğitim Bakanı, Ocak ayında her okula psikolojik danışman atanacağını ifade etmiştir. Yaklaşık 20.000 okulun boş kaldığı ve normu olmadığını bilmekteyiz. Buna rağmen PDR mezunlarına sadece 3600 kontenjan verilmiştir. 

Her okula psikolojik danışman ataması sözü veren Milli Eğitim bakanımız ve devletimiz bunu yapmayarak güven zedelemesi yapmıyor mudur? 

Milli Eğitim Bakanının sözü yere düşmemiş midir?
Milli Eğitim Bakanı bunu bilinçsizce mi söylemiştir?
Yoksa reklam amaçlı mı söyledi? Bu şekilde söylemişse atama bekleyen psikolojik danışmanların hem umutları ve hayalleri yıkılmış hem de psikolojileri bozulmamış mıdır? 

Kamuoyuna verdiği her okula psikolojik danışman sözü neden gerçekleştirilmemiştir?

Biz özellikle kaç okul öncesi sınıfa açıldığını kaç kurum açıldığını Temel Eğitim Genel Müdürlüğüne sorduğumuz halde tarafımıza cevap verilmemiştir. Hatta biz bunu sosyal medyadan paylaştığımızda da Milli Eğitim Bakanı bunu kendine hakaret görmüştür. Oysaki cümlelerimizde en küçük hakaret yoktur. Benim hakkımda avukatları aracılığı ile şikayette bulunmuştur. 
Siz madem 6000 anaokulu yaptınız, bu okullar nerede cevap vermeniz gerekmez mi? Bunun yanında bir sendika başkanını susturmaya çalışmak, taciz etmek doğru mudur?
Bakanlık ve devlet geleneğine uygun mudur?
Evet 100.000 öğretmen atamasının takipçisiyiz. Çünkü söz verilmiştir. Cumhurbaşkanımız "Tarihin en büyük atamasını yapacağız." demiştir. Cumhuriyet tarihinin en büyük ataması ise 90.000'in üzerine çıkması gerekirdi. Okul öncesi sınıflarının takiplerini tekrar yapacağız.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.