Öğretmen MEB, Öğretmene Dair Her Şey, Öğretmen Haber, MEB Öğretmen, MEB Personel Haberleri, Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri, MEB Yönetici Atamaları, EKYS

Öğretmenlerin 2022 Ağustos Özür Grubu Atama Kılavuzu Yayımlandı

ÖĞRETMEN ATAMA VE TAYİNLER

Millî Eğitim Bakanlığınca, kadrolu öğretmenlerin aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretleri ve engellilik durumu ile diğer nedenlere bağlı il içi ve iller arası yer değişikliği başvuruları 5 - 11 Ağustos tarihleri arasında alınacak, atamalar ise 23 Ağustos'ta yapılacak.

Millî Eğitim Bakanlığınca 2022 yaz tatili öğretmenlerin aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretleri ve engellilik durumu ile diğer nedenlere bağlı yer değiştirme duyurusu yayımlandı. 
Duyuruya göre, 1. aşama başvuruları 5 Ağustos tahinde başlayacak 11 Ağustos'ta saat 16.00'ya kadar yapılabilecek. 

Tercihlerin yapılması ve onay süreci 15 - 19 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Atamalar 23 Ağustos 2022'de, tebligat ve ilişik kesme işlemleri ise 24 Ağustos 2022 tarihinden itibaren yapılacak.

652 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin ek 4'üncü maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak görev yapmakta iken sözleşme gereği 3 yıllık çalışma süresini tamamlayıp öğretmen kadrolarına atananlar da mazerete bağlı olarak yer değiştirme başvurusunda bulunabilecek. 

https://www.ogretmenmeb.com/images/upload/OZUR-GRUBU-ATAMA-KILAVUZU.pdf

OGRETMENMEB.COM

Yorumlar (1)

Fatih YİĞİT 2 Yıl Önce

Merhabalar, Aynı dönemde atananlardan güvenlik soruşturması sürecine bağlı olarak eylül ve ekin aylarında göreve başlayanlar var. Eşim 7 ekimde 2019 da göreve başladı. Bu duyuru metninde 30 Eylül 2022 ye kadar 3 yılı doldurmuş olacak olanlar yazıyor. Bu durumda eşim aile birliği mazeretine başvuru yapamıyor mu? Ek olarak aynı duyuruda aile birliği mazereti başlığı altında adaylığı kaldırılmış olan öğretmenlerin 30 eylül 2022 tarihine kadar 1 yılı tamamlamış olması… şeklinde bir ifade var bu ifadeye göre bakılırsa eşim başvuru yapabilir mi? Bu konuda bilgisi olan cevaplarsa çok memnun olurum.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.