Mülakatsız 100 Bin Öğretmen Atama Talebine Sessiz Kalınmamalı

Eğitim Gücü Sen Samsun il başkanı Ümit Koyuncu, atama bekleyen öğretmenlerin 4 Şubat’ ta Ulus’ ta “mülakatsız 100 bin atama talebi” ile basın açıklaması yapacağına değindi.

Eğitim Gücü Sen tarafından valilik izinlerinin alındığını, basın açıklamasında öğretmenlerin sesine kulak verilmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi:

“Öğretmen atama takvimi son günlerin en çok konuşulan konularından biri. Atamaların ikinci döneme yetişmesi arzu edilirken, aylardır atana takvimi hakkında en küçük bir açıklama yok! Gelecek kaygısı içinde atama takvimini bekleyen öğretmenler meydana iniyor!

Türkiye'de her geçen gün artan öğretmen açığının eğitim kalitesini olumsuz etkilediği mutlaktır. Bir ülkenin geleceği için en önemli unsurlardan biri olan eğitimin nitelikli olması beklenir. Nitelikli eğitim ise ancak nitelikli öğretmenlerle mümkündür. Kamuoyunun öğretmen açığının Eğitim Fakültesi mezunu, lisans dizeyinde ihtisasını tanamlamış öğretmenlerle kapatılması yönünde talebi haklıdır.

Öğretmen açığı sistemli biçimde yapılacak kadrolu atamalarla kapatılmalıdır, talebiyle mücadele verirken, mülakat konusunun yeni tartışmalar yaratması endile vericidir. Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan, 2023 seçimleri öncesinde kamuya işe alımlarda dolayısıyla öğretmen atamalarında da mülakatın kaldırılacağını ve atamaların KPSS puan üstünlüğüne göre yapılacağını açıklamıştı. Ancak bu söz, henüz yerine getirilmedi.

Mevcut durumda ataması yapılmayan öğretmen sayısı 121 bini bulmuştur. Bu öğretmenler, atanmayı beklerken geçim sıkıntısı çekmekte ve gelecek kaygısı yaşamaktadır. Öğretmen atama takviminin belirsiz kalması, öğretmenlerimiz için başlı başına stres kaynağıdır. Bu psikolojik gerilime mülakat stresinin de eklenmesi öğretmenlerimizi olumsuz etkilemektedir.

Mülakat, öğretmen atamalarında objektif bir ölçüt değildir. Mülakata giren komisyonların farklı değerlendirmeleri, adayların atama şanslarını etkileyebilmektedir. Bu durum, haksızlığa yol açmaktadır. Ne kadar iyi niyetli olunursa olunsun mülakat özü gereği adeta haksızlığa açık bir kapıdır.

Bu nedenle, “mülakatsız” 100 bin öğretmen ataması talebi göz ardı edilmemelidir. Bu atamalar, hem öğretmen açığını kapatacak hem de atama bekleyen öğretmenlerin sorunlarını çözecektir.

Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan, daha önce verdiği sözleri yerine getirme konusunda hassasiyet göstermiştir. Bu nedenle, mülakatsız 100 bin öğretmen ataması konusunda da gerekli adımları atacağına inanıyoruz.

Atama bekleyen öğretmenler, 4 Şubat'ta Ulus Meydanı'nda bir araya gelerek mülakatsız 100 bin öğretmen ataması talebinde bulunacaklardır. Bu talep, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve yetkililere bir kez daha hatırlatacaktır. Umuyoruz ki Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu talebi yerinde görecek ve gerekli adımları atacaktır.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Öğretmen Atama Ve Tayinler Haberleri