Kadroya Geçirilecek Sözleşmeli Öğretmenler Tayin İsteyebilecek Mi?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 3+1 modeline göre istihdam edilen sözleşmeli öğretmenlerin süre aranmaksızın hemen kadroya geçirileceğini duyurdu. Peki kadroya geçecek olan öğretmenler hemen tayin isteyebilecek mi? Detaylar Ogretmenmeb.com'da...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından ''Sözleşmeli Personelin Memur Kadrolarına Atanmasına İlişkin Açıklama'' metni yayımlandı. İlgili metinde sözleşmeli öğretmenleri ilgilendiren maddeler de yer aldı. Ogretmenmeb.com olarak konuyu kısaca özetleyelim...

Metindeki 2. ve 5. maddeler şu şekilde:

2-) Sayıları yaklaşık 227 bin olan ve 3+1 modeline göre istihdam edilen sözleşmeli öğretmenler, sağlık personeli ve din görevlilerinin de süre aranmaksızın hemen kadroya geçirilmesi,

5-) 4 yıldan daha az hizmeti bulunanların bu süreyi doldurduktan sonra kurum içi veya kurumlar arası naklinin yapılabilmesi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre; halihazırda görevde bulunan tüm sözleşmeli öğretmenler kadroya alınacak. Fakat bu öğretmenlerden 4 yıldan az hizmet bulunanlar isteğe bağlı olarak il içi ve il dışı atama talebinde bulunamayacaklar. (Özür grubu konusu belirsiz. Açıklamada net olarak yer almıyor.)

Bilindiği üzere MEB'de sözleşmeli öğretmen istihdamı 3+1 modeline göre yapılmaktadır. 3. yılın sonunda öğretmenler kadroya geçirilmekte, kadroya geçen öğretmen özür grubu atamalarına başvurabilmektedir. 4. yılın sonunda ise isteğe bağlı olarak il içi ve il dışı tayin yapılabilmekdir.

Bakanlığın açıklamasına göre öğretmenler kadroya geçirilecektir fakat isteğe bağlı tayin hakkı olarak aynı kural devam ettirilecektir.

OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

Bizi Twitter üzerinden takip etmek için TIKLAYINIZ

Yorum Yap
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

Bakanlık Açıkladı: ''Tüm Sözleşmeli Öğretmenler Kadroya Alınacak''

Öğretmen Atama Ve Tayinler Haberleri